Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia Terkini Seluruh Malaysia 2022

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia

Jabatan Perangkaan Malaysia

Jabatan Perangkaan Malaysia Buka Pengambilan Besar-Besaran terikini dan pelbagai permohonan Kekosongan Jawatan untuik Seluruh Malaysia bagi 2022. ~ Gaji Permulaan RM1,600.00

Pengambilan calon dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang disenaraikan pada rajah diatas. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Myinfokerja.com

Baca dan Rujuk Juga Info Di Bawah:

Maklumat Iklan Kerjaya Jabatan Perangkaan Malaysia

Jawatan Yang Ditawarkan :

 • PERSONEL MySTEP
 • Nama Majikan : Jabatan Perangkaan Malaysia
 • Tarikh Tutup : 31 Mei 2022

Dapatkan Iklan / Borang Permohonan di Berikut

Jabatan Perangkaan Malaysia

1. Kepada calon yang berminat, calon hendaklah menghantar maklumat permohonan secara lengkap merangkumi resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas (jika perlu).
2. Syarat dan terma bagi permohonan ini perlu dirujuk di laman web pengambilan jawatan jobstreet (halaman penuh pengiklanan jawatan).
3. Calon juga hendaklah menghantar resume yang lengkap pada link d bawah.

Sila Lihat Pautan : APPLY SINI

Keperluan & Kelayakan Memohon

Sekiranya calon merupakan individu yang berkelayakan dengan kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, anda adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :

 1. Kemas
 2. Berpengetahuan am
 3. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan pada iklan)

Kelebihan :

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

Cara Memohon Jawatan Jabatan Perangkaan Malaysia

Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

 • Klik pada pautan “Apply Sini” di atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.
 • Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.
 • Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.

Sumber: salamkerjaya

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Leave a Comment