Bantuan Dapur RM300 Untuk Rakyat Malaysia 2022

Bantuan Dapur RM300 Untuk Rakyat Malaysia 2022

Bantuan Dapur RM300. Perdana Menteri telah memperkenalkan program bakul makanan yang dikenali sebagai Bakul Prihatin bagi tahun 2022 ini.

Lihat Juga : Permohonan Bantuan Lesen Memandu 2022

Bagi mereka yang memerlukan. Syarat Program bantuan dapur rm300 ini atau Bakul Makanan ini ditujukan khusus kepada keluarga yang terjejas akibat ekonomi yang berlaku pada masa ini.

Individu yang terputus bekalan makanan diminta menghubungi Bilik Gerakan Jabatan Kebajikan Masyarakat berdekatan.

Mereka juga boleh mengemukakan permohonan bantuan melalui Media Sosial Rasmi (Facebook/Twitter/Instagram KPWKM dan JKM) atau menghubungi pemimpin tempatan di kawasan masing-masing.

Maklumat lanjut mengenai Bakul Prihatin Negara seperti Soalan Lazim (FAQ), borang dan carta alir permohonan serta nombor telefon Bilik Gerakan JKM di seluruh negara boleh diperolehi dengan melayari laman sesawang Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Rakyat Malaysia yang ingin mendapatkan bantuan Bakul Prihatin Negara boleh menghubungi Bilik Gerakan JKM yang terdapat di 108 daerah di seluruh negara, Talian Kasih di 15999 atau Whatsapp ke 019-2615999.

Lihat Juga : Bantuan RM500 Sebulan

CARA MOHON BANTUAN BAKUL PRIHATIN NEGARA

Ini adalah cara untuk membuat permohonan bantuan program bakul makanan ini. Ianya boleh dilakukan dengan beberapa cara iaitu:

Hubungi bilik gerakan JKM negeri/ daerah di mana anda menetap. (nombor telefon boleh diperolehi di bahagian bawah artikel ini)

Hubungi talian kasih di 15999 dan Whatsapp di 019-26 15999. (wa.me/60192615999).

Hubungi juga pemimpin tempatan.

https://t.me/mohonkerjaya

SENARAI NOMBOR JKM BAGI SETIAP DAERAH DAN NEGERI

Ini adalah nombor yang boleh anda hubungi untuk membuat permohonan program ini.

Semak maklumat lanjut pada gambar di bawah ini.

Sebelum itu perlu anda ketahui bahawa Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan dari sumber official yang sahih.

Bantuan Dapur RM300

Bantuan Dapur RM300

Bantuan Dapur RM300

Leave a Comment