Pembayaran BKM Fasa 2 Kini Dibuka: Semak Status

Pembayaran BKM Fasa 2 Kini Dibuka: Semak Status, Pembayaran Bantuan Terkini, Cara Semak Status BKM Fasa 2, Cara Bayaran, Tarikh Rasmi Bayaran.

Pembayaran BKM Fasa 2

Pembayaran BKM Fasa 2 secara rasminya akan mula dikreditkan pada 27 Jun 2022 ini. Oleh hal demikian semakan status pembayaran sudah dibuka kepada para penerima untuk mengetahui proses pengkreditan bantuan.

Cara Bayaran

Kaedah pembayaran BKM 2022 akan dilaksanakan melalui 2 cara iaitu

1. Pengkreditan terus ke akaun bank penerima / pasangan yang telah didaftarkan semasa permohonan BKM 2022 secara berperingkat.

2. Tebus wang di kaunter Bank Simpanan Nasional (BSN). Ia terbuka kepada penerima yang tidak mempunyai akaun bank atau penerima Gagal Kredit.

TARIKH RASMI BAYARAN

Menurut Menteri Kewangan, bayaran BKM Fasa 2 akan bermula pada 27 Jun 2022 seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri petang 22 Jun.Sebanyak RM 1.11 bilion bantuan akan diagihkan kepada kesemua rakyat yang layak.

SEMAKAN STATUS

Untuk pengetahuan anda, semakan status selalunya dibuka sehari sebelum hari pembayaran bantuan. Begitu juga kali ini, semakan status pembayaran BKM Fasa 2 sudah boleh disemak oleh para penerima.

CARA SEMAK STATUS BKM FASA 2

1. Pergi ke website rasmi BKM untuk buat semakan :

https://bkm.hasil.gov.my/

2) Klik LOG MASUK BKM

3) Masukkan No MyKad anda.

4) Masukkan Kata Laluan anda

5) Klik SEMAKAN STATUS

6) Keputusan BKM tertera

7) Klik MAKLUMAT BAYARAN

8) Maklumat bayaran akan dipaparkan

Disclaimers – Semua yang admin perkongsian ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Pembayaran BKM Fasa 2

Pembayaran BKM Fasa 2

Pembayaran BKM Fasa 2

Lihat Juga : Bantuan Laptop: Permohonan Secara Free Bagi Golongan B40
Lihat Juga : Bantuan Ibu Bersalin Tahun 2022 Mohon Sekarang

Leave a Comment