Bantuan Laptop: Permohonan Secara Free Bagi Golongan B40

Bantuan Laptop – Permohonan Secara Free Bagi Golongan B40 terkini jun 2022. Semak maklumat lanjut bantuan di bawah.

Untuk makluman, bantuan ini adalah bertujuan untuk memudahkan urusan para pelajar untuk meneruskan pembelajaran secara atas talian (online) dan membantu meringankan beban keluarga golongan b40.

Kementerian Pengajian Tinggi KPT telah mengumumkan bantuan yang melibatkan Pakej Pelan Data Percuma dan juga peranti siswa (laptop) FREE untuk kumpulan dan golongan pelajar IPT B40 di Malaysia.

Ikuti maklumat lengkap seperti di bawah ini untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan bantuan laptop percuma ini. Semoga bermanfaat.

Lihat Juga: Bantuan Mysalam: Tarikh Tutup Permohonan Bantuan Rm700 Bagi Golongan Bujang

Lihat Juga: Socso Perkeso: Cara Tuntut Bantuan Perkeso Terkini 2022

CARA MOHON BANTUAN LAPTOP PERCUMA B40

Cara mohon bantuan laptop b40 boleh dilakukan dengan cara klik pautan di bawah mengikut jenama laptop yang anda inginkan:

NOTA: Sama ada anda layak untuk dapat secara percuma bantuan ini, anda boleh bertanyakan secara terus kepada pihak HEP pusat pengajian anda masing-masing.

Laptop Jenama Samsung : https://www.samsung.com/my/
Laptop Jenama Apple : https://www.apple.com/my/education/higher-education/
Laptop Jenama Acer : https://store.acer.com/en-my/promotion/students

Bantuan Laptop

BANTUAN PELAN DATA PERCUMA B40

Untuk pengetahuan semua, semua pelajar ataupun mahasiswa Institut Pengajian Tinggi (IPT) layak untuk memohon bantuan laptop ini tanpa mengira sama ada mereka adalah pelajar Politeknik, Kolej Komuniti, IPTS dan Universiti Awam (UA).

Berikut adalah cara memohon bantuan pelan data percuma B40 bagi tahun 2022:

Anda perlu pergi ke bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) pusat pengajian anda.
Jika anda layak menerima bantuan ini, anda akan diberikan kad sim secara percuma.

Semoga berjaya!

Bantuan Laptop

KERAJAAN JANJI BERI PERANTI TERBAIK

Menteri Komunikasi dan Multimedia Tan Sri Annuar Musa, turut menyatakan bahawa sebanyak 450,000 peranti dijangka akan diedarkan untuk tahun ini melalui tiga fasa pemberian.

“Saya harap pada minggu pertama Jun, kita mula mengedarkan tablet kepada mereka yang memohon yang mungkin akan membabitkan beratus ribu anak muda siswa siswi. katanya,”.

Dalam masa sama, pihak kerajaan juga akan memberikan jaminan kepada penerima yang mana, ”peranti yang akan diberikan adalah yang berkualiti tinggi, dan bukan ‘cap ayam’. Katanya lagi.

“Mereka akan mendapat tablet berkualiti tinggi bukan cap ayam… Saya jamin kita akan beri kualiti yang terbaik,” katanya dalam sidang komunikasi multimedia.

Myinfokerja hanya menyiarkan iklan permohonan bantuan sahaja. Piak admin tidak ada kena mengena dengan mana-mana pihak agensi kerajaan. Jika anda ingin membuat sebarang permohonan. Klik pautan rasmi yang kami sediakan di atas.

Leave a Comment