Kwsp i Lindung Permohonan Online Baharu 2022 Terkini

Kwsp i Lindung Permohonan Online Baharu 2022 Terkini. Akhirnya Kumpulan Wang Simpanan Pekerja yang menjadi sasaran supaya duit mereka dapat dikeluarkan sebagai salah satu penyelesaian untuk melegakakan beban kewangan pada ketika itu dalam jangka masa pendek.

era pendemik telah menyebabkan pelbagai bencana keadaan kesihatan di Malaysia, industri pekerjaan. Oleh itu, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja melancarkan satu program yang dikenali dengan ilindung.

Selain itu Macam-macam program dan pakej bantuan yang dilancarkan pada masa itu dari i lestari, i sinar, i citra, sehingga pengeluaran kwsp 10k sekaligus. Gara-gara pendemik yang ramai terkesan hilang punca pendapatan dan sebagaianya.

kwsp i lindung permohonan

Kwsp i Lindung Permohonan Online Baharu 2022 Terkini

Anda sudah boleh mendapat perlindungan kesihatan, itu pun menggunakan duit caruman anda di kwsp akaun 2 Dengan pakej harga insurans dan takaful serendah RM30 setahun.

Semuanya boleh buat dengan terus log masuk di i akaun anda Dan boleh terus rujuk PANDUAN BERGAMBAR untuk mengetahui cara beli dan buat pembayaran pengeluaran kwsp akaun 2 untuk takaful dan insuran

Klik pautan untuk log masuk akaun kwsp i Lindung permohonan baharu secara online dan juga link pautan panduan bergambar di sini.

kwsp i lindung permohonan

Kelebihan i Lindung Kwsp 2022 Coverage

Walaupun pakej harga yang ditawarkan agak murah, tetapi perlindungan yang diberikan agak tinggi iaitu sehingga coverage RM10000 setahun dan Pakej harga yang ditawarkan sangat murah serta berpatutan.

Perlindungan ini juga meningkatkan lagi potensi simpanan akaun kwsp anda serta pulangan pelaburan anda melalui dividen yang diberikan adalah yang terbaik dan perlindungan kesihatan juga boleh diperilolehi. Memang terbaik lah.

kwsp i lindung permohonan

Syarat Kelayakan i lindung KWSP

Syarat kelayakan yang diperlukan untuk kwsp i lindung permohonan baharu ini adalah merupakan seorang warganegara malaysia yang sah dan sudah mempunyai akaun dalam sistem yang sah.

Selain itu juga, Anda masih mempunyai baki simpanan caruman dengan kwsp.

Cara Buat Pembayaran

Cara Buat Pembayaran i Lindung di i Akaun Kwsp adalah seperti berikut:

Mula-mula sekarang anda perlu login masuk ke i akaun kwsp anda sebagai ahli yang mencarum
Pergi ke bahagian ilindung.

Anda perlu pilihan produk insurans yang ada serta lengkapkan dan kemaskini maklumat yang tepat dan terkini untuk pembayaran kwsp i lindung permohonan baharu anda.

Berikan juga akses kebenaran untuk potongan dari i akaun kwsp anda dan selepas itu anda akan menerima penyata sebagai bukti pembayaran yang telah berjaya dilakukan.

Selamat mencuba semua. Perlu diingatkan kami myinfokerja hanya menyiarkan info ini sahaja dan pihak kami tidak ada kaitan dalam mana-mana agensi atau kerajaan.

Sumber : Mypt3

Lihat Juga : Permohonan Bantuan Baharu Untuk Bujang Terkini 2022

Baca Juga : Tarikh Permohonan & Cara Mohon Bantuan Laptop Percuma

Leave a Comment