Cara Tebus Bantuan Rm400

Cara Tebus Bantuan Rm400 yang merupakan sebuah bantuan untuk pembelian barangan elektrik.

Program ini juga bertujuan untuk membantu pengguna shopee untuk membeli barangan yang terdapat pada baucar tersebut.

Bantuan Rm400 ini juga adalah kerjasama shopee daripada Kementerian Tenaga Sumber Asli (keTSA) bagi melancarkan sebuah bantuan atau baucar kepada pengguna Shopee yang layak.

bantuan rm400

CARA TEBUS BANTUAN RM400

Cara tebus bantuan rm400 ini adalah seperti berikut:

Sekiranya anda layak, dan merupakan penjual yang akan memberikan baucar Save 3.0, Cari Save 3.0 di aplikasi Shopee / PG Mall / Lazada dan tanya kepada penjual berkenaan baucar tersebut.

Untuk tebusan secara terus , anda perlu semak terlebih dahulu kedai yang terlibat di link pautan bawah yang kami sedikan dan hadir bersama kad pengenalan dan bil elektrik ke kedai yang anda pilih.

bantuan rm400

Klik di sini

SYARAT KELAYAKAN

Untuk syarat kelayakan bantuan rm400 ini adalah mesti merupaka seorang warganegara malaysia dan merupakan seorang pemilik akaun elektrik domestik berdaftar dengan Tenaga Nasional Berhad (TNB), Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB), Sarawak Energy Berhad (SEB) dan Nur Power.

Selain itu, Baucar boleh ditebus melalui secara dalam talian seperti Shopee, Lazada dan PG Mall serta boleh ditebus melalui kedai elektrik fizikal.

Merupaka seorang penerima Save 2.0 tidak layak untuk menerima Kategori 1 Save 3.0 juga layak menerima baucer bantuan rm400 ini.

OBJEKTIF BANTUAN

Pelbagai objektik ke atas pemberian baucar ini termasuklah meningkatkan jumlah barangan elektrik yang mempunyai 4 dan 5 bintang dan memberi peluang kepada pengguna untuk membeli barangan bertaraf 4 dan 5 bintang.

JUMLAH BANTUAN

Pengguna Shopee berpeluang untuk menerima baucar daripada pihak Shopee berjumlah Rm400.

KATEGORI BAUCAR

KATEGORI 1

Pembelian televisyen / mesin basih / ketuhar / gelombang mikro / periuk nasi dan Baucar berjumlah RM 50 / RM 100 / RM 200 untuk kategori 1.

KATEGORI 2

Pembelian peti sejuk / pendingan hawa dan menerima Baucar berjumlah RM 200.

bantuan rm400

SAVE 3.0

Pembelian tersebut hanya dibenarkan untuk barangan elektrik yang menerima label 4 dan 5 bintang daripada Suruhanjaya Tenaga. Selain itu, merupakan sambungan daripada program Save 1.0 dan 2.0 sebelum ini.

Lihat Juga : Permohonan Online Baharu 2022 Terkini Kwsp i Lindung

Lihat Juga Di Sini : Tarikh Permohonan & Cara Mohon Bantuan Laptop Percuma

Leave a Comment