Rayuan ahli KWSP tidak Aktif untuk keluarkan wang

Rayuan ahli KWSP tidak Aktif untuk keluarkan wang

Rayuan ahli KWSP tidak Aktif untuk keluarkan wang – Mungkin ada dalam kalangan mereka yang bekerja sendiri dengan pendapatan kurang daripada ketika mereka dibayar. Beban kewangan semakin terasa dengan kenaikan harga semua sektor barangan keperluan serta kos persekolahan atau pendidikan universiti untuk anak-anak. Itu belum termasuk kos rawatan ke klinik atau hospital.

Benarkan Pengeluaran Sekali Lagi
Jadi, sekiranya kerajaan membenarkan sekali lagi pengeluaran wang Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) khusus untuk ahlinya yang tidak aktif, ia akan memberi manfaat kepada mereka untuk meneruskan kelangsungan hidup (menggunakan sebahagian atau keseluruhan simpanan KWSP) untuk tujuan tertentu.

Wang KWSP adalah hak milik pencarum dan ahli yang tidak aktif perlu dibenarkan mengeluarkan wang bagi membantu mengurangkan beban yang perlu ditanggung.

Ada yang diberhentikan kerja, ada yang memilih skim pemisahan kerja sukarela (VSS) dan sebagainya. Golongan ini memerlukan sokongan kewangan yang kukuh untuk meneruskan kehidupan seharian terutamanya mereka yang tergolong dalam kumpulan B40.

WALAUPUN negara berada dalam fasa endemik dan kembali menjalani kehidupan seperti biasa, masih ramai lagi yang terjejas akibat penularan wabak tersebut.

Rayuan ahli KWSP

Rayuan ahli KWSP

BACA JUGA INFO: Permohonan Bantuan RM1000 EFS 2022

BAJET 2023

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami.

Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. – Rayuan ahli KWSP tidak Aktif untuk keluarkan wang

Leave a Comment