Menyibuk ketika dua ekor kucing bert1kam lidah, gelagat selamba anjing ini buat ramai tetawa

Menyibuk ketika dua ekor kucing bert1kam lidah, gelagat selamba anjing ini buat ramai tetawa

Video lucu tiga ekor haiwan ini mungkin akan memberi gambaran lebih jelas tentang keadaan tersebut. Kelihatan dua ekor kucing sedang mula bertikam lidah. Tidak tahu apa yang menyebabkan mereka begitu tetapi nampak gayanya ada sesuatu yang penting melibatkan kedua-dua pihak. Siapa benar, siapa salah hanya mereka yang tahu.

61 253x300 1

Apa yang lebih menarik perhatian ialah apabila muncul seekor anjing di situ. Kemunculannya bukan sahaja tidak diperlukan tetapi gayanya seperti dia pula yang terlibat sedangkan pergaduhan hanya melibatkan dua ekor kucing.

Dalam kalangan adik-beradik kita pasti akan ada seorang dua yang ‘gila-gila’ perangainya. Ada sahaja yang mereka lakukan bakal menyakitkan hati. Mereka bukan sahaja suka mengusik tetapi selalu membuat keadaan menjadi huru-hara.

Itu baru bergurau tetapi kalau ada pergaduhan pula kadang-kala keadaan tidak melibatkan mereka tetapi merekalah yang paling menyibuk. Memang geram, tetapi tanpa mereka rumah pasti sunyi dan kita akan berasa tidak lengkap.

Kedua-dua kucing itu kemudian mula tidak mempedulikan anjing tersebut dan terus dengan pergaduhan mereka namun fokus mereka terus diganggu anjing tersebut membuatkan ‘sesi pergaduhan’ tergendala seketika.

62 255x300 1

Si anjing bahkan terus menyibuk berlari-lari di situ seolah-olah dia juga terlibat sama dalam isu yang muncul. Kehadirannya di situ membuatkan kedua-dua kucing yang bergaduh itu terkadang hilang ‘mood’ dan geram melihat gelagatnya yang ‘over’.

Tidak kira lah apa yang digaduhkan atau apa peranan anjing itu di situ, video tersebut tetap sangat lucu untuk ditonton. Anda yang sedih pun boleh tertawa melihat kerenah anjing yang sangat ‘busybody’ itu. Macam-macam perangai!

64 253x300 1

Video yang dimuat naik di Facebook itu lah menarik perhatian ramai. Rata-rata netizen terhibur dengan gelagat selamba anjing tersebut. Ada yang mengatakan anjing tersebut cuba meleraikan pertikaian yang ada antara kedua-dua ekor kucing itu. Ada juga netizen yang mengatakan anjing tersebut adalah pengadil dalam pergaduhan tersebut.

Sumber : lakarmedia

Leave a Comment