Bantuan Perkahwinan 2022 Bagi Setiap Negeri Di Malaysia

Bantuan Perkahwinan 2022 Bagi Setiap Negeri Di Malaysia Terkini – Bantuan Perkahwinan Khas B40 Ini adalah untuk membantu pasangan baru atau orang bujang di Malaysia yang baru berkahwin bagi tahun 2022 ini.

Bantuan Perkahwinan 2022

Semak maklumat lanjut di bawah ini berkenaan bantuan perkahwinan ini.

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Majlis Agama Wilayah Persekutuan melancarkan bantuan yang membantu anda semua yang mahu berkahwin dan mendirikan rumah tangga masing-masing terutamanya golongan asnaf yang berkelayakan.

Boleh download borang permohonan melalui link pautan ini >> KLIK DISINI.

Negeri Pahang

Kepada anak anak Pahang ini berita baik untuk anda di bawah Insentif Khas Pasangan Pengantin bagi membolehkan anda claim dan tebus bantuan ini.

Jumalah Bantuan

Jumlah bantuan Perkahwinan yang diberikan untuk negeri adalah sebanyak RM200 secara one off.

Bantuan Perkahwinan

BORANG PERMOHONAN >> KLIK DISINI.

Negeri Johor

Kerajaan Negeri Johor akan menyalurkan bantuan sebanyak RM1,000 bagi orang muda Negeri Johor yang kali pertama berkahwin (Islam) yang berpendapatan RM5,000 ke bawah.

Jumlah Bantuan

Jumlah bantuan yang akan diberikan untuk negeri johor ini adalah sebanyak rm1000 dan akan diberikan secara one-off.

Bantuan Perkahwinan

KLIK DISINI UNTUK MOHON >> Bantuan Raja Sehari RM1,000.

Negeri Kelantan

Skim Gerbang Az-Ziwaaj adalah bantuan bagi golongan miskin dan yang kurang berkemampuan layak menerima sumbangan perkahwinan sebanyak RM1000 oleh kerajaan Negeri Kelantan.

Jumlah Bantuan

Jumlah bantuan yang akan diberikan untuk negeri kelantan adalah sebanyak rm1000 dan bantuan ini diberikan secara one-off kepada pemohon yang berkelyakan.

Bantuan Perkahwinan

MOHON DISINI >> Bantuan Perkahwinan One-Off Sehingga RM1,000 Kelantan.

Negeri Selangor

Untuk Selangor pula, Insentif Generasi Muda diperkenalkan (igems) bagi membolehkan yang lahir atau sudah tinggal 10 tahun di negeri ini untuk menikmati bantuan khas ini.

Jumlah Bantuan

Jumlah bantuan yang akan diberikan untuk negeri selangor adalah sebanyak rm3000 dan akan diberikan secara one-off kepada pemohon.

Semoga bantuan ini berguna untuk anda dan permohonan bantuan ini akan dikemaskini bagi negeri lain pula. Pastikan anda sentiasa membuat semakan bantuan kahwin ini bagi neferi yang belum diumumkan dalam senarai ini.

Bantuan Perkahwinan

MOHON DISINI >> https://igems.yawas.my/web/.

Penafian – Semua yang admin kongsikan diatas merupakan tutorial dan ringkasan artikel berkaitan dengan ”Bantuan Perkahwinan Bagi Setiap Negeri Di Malaysia 2022” sahaja dan kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua rujukan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Lihat Juga : Tarikh Pembayaran Bantuan Bujang RM600 Terkini 2022

Lihat Juga : Tarikh Bayaran BKM 2022 Fasa 2 Mengikut Bank

Leave a Comment