Bantuan BSH 2022 Terkini

Bantuan BSH 2022 Terkini – Keluarga dengan pendapatan bawah RM4,210 layak mohon Bantuan BSH 2022 ini.

Pelbagai jenis bantuan kewangan telah diperkenalkan oleh pihak kerajaan termasuklah Bantuan BSH 2022 ini bagi membantu mereka yang memerlukan. Ia juga dilaksanakan bagi tujuan sokongan kepada kumpulan sasar dalam menjalani kehidupan seharian.

Bantuan BSH 2022

Bantuan BSH 2022

Bantuan BSH 2022. Prihatin dengan usaha itu, Yayasan Negeri Sembilan (YNS) telah memperkelkan Bantuan Sara Hidup (BSH) Mahasiswa bagi tahun 2022 (Fasa 2). Berikut adalah penjelasan lanjut mengenainya:

Cara Memohon

Kepada yang memenuhi kriteria syarat-syarat kelayakan permohonan, Bantuan Sara Hidup ini boleh dimohon secara atas talian (online) seperti mana yang ditetapkan oleh pihak YNS.

Permohonan boleh dikemukakan DI SINI, manakala Borang Pengesahan Pejabat DUN/Pejabat Penyelaras DUN boleh dimuat turun DI SINI.

Borang Akuan Pengesahan Pendapatan pula boleh didapati di PAUTAN INI.

Untuk maklumat lengkap berkenaan bantuan ini, sila rujuk di portal rasmi YNS atau KLIK SINI.

Syarat-syarat Kelayakan

Pemohon kelahiran di Negeri Sembilan (05/59/31).

Alamat menetap pemohon wajib di Negeri Sembilan (berdasarkan paparan kad pengenalan yang dikemukan) ATAU Bukan kelahiran Negeri Sembilan tetapi telah menetap di Negeri Sembilan melebihi 8 tahun (Sila kemukakan sijil tamat Sekolah Rendah dan Menengah).

Hanya layak kepada pemohon peringkat pengajian Diploma dan Ijazah Sarjana Muda Sahaja.

Hanya layak kepada pemohon Institusi Pengajian Diploma dan Ijazah Sarjana Muda (IPTA) sahaja.

Hanya layak pada pemohon semester 2 ke atas sahaja (pemohon semester akhir tidak layak).

Hanya layak kepada pemohon yang mempunyai akaun Bank Islam Sahaja (Selain daripada Bank Islam M Berhad tidak layak).

Hanya layak pendapatan isi rumah ibu dan bapa atau penjaga tidak melebihi RM4,210 ke bawah).

Muat turun borang BSH 2022 di laman web Yayasan Negeri Sembilan dan dokumen sokongan yang perlu disahkan oleh pejabat ADUN/DUN/Wakil (sila rujuk pejabat DUN berdasarkan alamat tempat tinggal pemohon).

Borang BSH 2022 dan dokumen sokongan yang telah disahkan oleh pejabat ADUN / DUN/Wakil perlulah dimuat naik di ruangan yang disediakan.

Perhatian kepada pembaca. Myinfokerja hanya menyiarkan iklan bantuan sahaja. Pihak kami tidak ada sebarang kaitan dengan mana-mana pihak agensi atau pihak kerajaan dan segala sumber yang kami kongsikan adalah dari sumber official yang sahih. Terima kasih. Kongsikan info ini kepada banyak untuk kesejahteraan semua.

Bantuan BSH 2022

Bantuan BSH 2022

Lihat Juga : Tarikh Bayaran BKM 2022 Fasa 2 Mengikut Bank

Lihat Juga : Tarikh Pembayaran Bantuan Bujang RM600 Terkini 2022

Leave a Comment