umum dividen ASNB 2022 terkini

umum dividen ASNB 2022 terkini

(umum dividen ASNB 2022 terkini) – (DIVIDEN ASNB) Amanah Saham Nasional Bhd ditubuhkan pada 22 Mei 1979 sebagai syarikat pengurusan unit amanah di bawah PNB syarikat ini juga adalah sebuah anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Berhad (PNB). Jom semak artikal berkenaan pihak asnb ini mengumumkan dividen terkini bagi tahun 2022. – (asnb)

Baca Juga: KWSP Caruman 2% Bakal Dilancarkan

umum dividen ASNB

ASM 3 telah mengisytiharkan pembayaran pengagihan pendapatan sebanyak RM573.66 juta, yang akan memanfaatkan 551,685 pemegang unitnya. ASNB juga dalam satu kenyataan baru-baru ini telah mengumumkan pengagihan pendapatan dividen asnb Amanah Saham Malaysia 3 (ASM 3) bagi tahun kewangan berakhir 30 September 2022 sebanyak 3.75 sen seunit untuk dana harga tetapnya.

“Pengagihan pendapatan ASM 3 adalah bersamaan dengan jumlah pulangan sebanyak 3.75%, mengatasi penanda aras Deposit Tetap 12 Bulan Maybank pada 2.02% iaitu sebanyak 173 mata asas bagi tahun kewangan setakat 22 September 2022.” – Petikan dari kenyataan ASNB.

Menurut kenyataan sama daripada dividen ASNB 2022, secara keseluruhannya, ASM 3 telah merekodkan pendapatan kasar berjumlah RM757.81 juta dan RM575.87 juta pendapatan bersih direalisasi di sebalik kebimbangan kemelesetan dan gangguan rantaian bekalan global yang menjejaskan prestasi pasaran global. dan Untuk makluman, pengiraan dividen bagi ASM 3 adalah berdasarkan purata baki bulanan minimum yang dipegang sepanjang tahun kewangan dana tersebut.

agihan urusan semakan dividen ASNB 2022 ini adalah di bawah urus niaga dan pengeluaran yang boleh dibuat secara atas talian portal myASNB atau melalui aplikasi mudah alih myASNB bermula pada 1 Oktober 2022, atau di mana-mana cawangan atau ejen ASNB di seluruh negara bermula 2 Oktober 2022. Pengagihan yang diumumkan ini akan dilaburkan semula secara automatik sebagai unit tambahan ke dalam akaun pemegang unit pada 1 Oktober 2022.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – (umum dividen ASNB 2022 terkini).

Sumber: ASNB

umum dividen ASNB 2022 terkini

Leave a Comment