Ujian Memandu Percuma Untuk Semua Rakyat Malaysia

Ujian Memandu Percuma Untuk Semua Rakyat Malaysia

Ujian Memandu Percuma Untuk Semua Rakyat Malaysia – Ujian memandu percuma untuk semua rakyat Malaysia diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam Bajet 2023. Kerajaan bersetuju menanggung kos ujian memandu bagi lesen motosikal kelas B2 dan lesen teksi, bas dan e-hailing.

Pelaksanaan bantuan lesen memandu ini akan dijalankan pada tahun ini dan akan dilaksanakan bagi membantu orang ramai khususnya golongan belia kerana menurutnya, belia ini antara individu yang akan membantu merangsang pertumbuhan ekonomi negara dalam pengangkutan awam.

Semak Juga: Kemas kini maklumat peribadi STR sebelum 31 Mac

Mohon: Penjawat Awam Terima Duit Raya RM700 17 April

Ujian Memandu Percuma Untuk Semua Rakyat Malaysia

Ujian Memandu Percuma Untuk Semua Rakyat Malaysia

Jenis Bantuan Lesen Memandu
Dalam ucapan tersebut, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Menteri Kewangan Malaysia mengumumkan bahawa ujian memandu percuma ini hanya disediakan untuk beberapa jenis ujian sahaja iaitu;

lesen motosikal B2
lesen teksi
lesen bas
lesen e-hailing
Dengan bantuan ini kerajaan berharap dapat membantu meningkatkan lagi ekonomi negara dengan menyediakan lesen memandu percuma, membuka peluang pekerjaan kepada golongan muda.

Cara Memohon Bantuan Lesen Memandu 2023
Syarat permohonan dan kelayakan untuk mendapatkan lesen memandu percuma itu masih belum diumumkan.

Menteri pengangkutan berkata, dalam masa terdekat beliau akan mengumumkan secara terperinci kriteria kelayakan bantuan permit percuma ini dan cara memohonnya.

Semua maklumat terkini tentang cara memohon dan syarat kelayakan untuk bantuan ujian memandu akan dikemas kini dari semasa ke semasa.

Join Telegram: https://t.me/portalsemakanmalaysia

Ujian Memandu Percuma Untuk Semua Rakyat Malaysia

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – Ujian Memandu Percuma Untuk Semua Rakyat Malaysia

Leave a Comment