TERKEJUT BILA LIHAT ISI NASI LEMAK RM2.50 INI TERUS DIA GELARKAN NASI LEMAK AKHIR ZAMAN

TERKEJUT BILA LIHAT ISI NASI LEMAK RM2.50 INI TERUS DIA GELARKAN NASI LEMAK AKHIR ZAMAN

Bukan sekadar mudah didapati tetapi harga bagi sebungkus nasi lemak yang ‘mampu bayar’ membuatkan makanan ini menjadi pilihan setiap hari.

UMUM mengetahui bahawa nasi lemak sudah menjadi salah satu menu paling popular dalam kalangan masyarakat negara ini.

Terkejut Lelaki Bila

Bermula harga serendah RM1, kita sudah boleh menikmati makanan lazat ini lengkap dengan nasi yang dimasak dengan santan, kacang, ikan bilis, telur, timun serta sambalnya.

Bagaimanapun, seorang lelaki meluahkan rasa kecewa menerusi sebuah video yang dikongsikan di TikTok setelah melihat nasi lemak dibelinya.

Khairi juga melabelkan makanannya ini sebagai ‘nasi lemak akhir zaman’ setelah membuka bungkusan kerana berpandangan ia ‘tidak cukup sifat’.

Menurut Khairi Amsyar, makanan tersebut yang dianggap sedikit itu dibeli pada harga RM2.50 di sebuah kedai terletak di Behrang, Perak.

Menerusi video berdurasi 17 saat yang dimuat naik, nasi lemak bersaiz kecil bersama sambal itu hanya mempunyai tiga biji kacang tanah.

Malah, hidangan tersebut tidak disertakan telur, hirisan timun atau ikan bilis goreng seperti kelaziman nasi lemak yang dijual.

Meskipun dibeli dengan harga yang murah, lelaki ini tetap berasa kecewa melihat isi dalam nasi lemak yang dibalut dengan daun pisang dan surat khabar itu.

Semakan mStar mendapati di ruangan komen video tular itu, orang ramai turut berkongsi pendapat yang sama.

“Tiga biji saja kacang. Baik tak payah letak.

“RM1 ke RM1.50 ke boleh terima lagi. Kalau RM2.50 macam ni memang nak pergi Colombia balik harilah cerita dia.

“Betul. Sekarang nasi lemak kebanyakan ada sambal saja lepas tu ikan bilis tiga ekor. Sekurang-kurangnnya letaklah telur rebus. Walaupun nipisnya sampai dipotong lapan,” ujar netizen di ruangan komen.

Komen netizen mengenai video asal di TikTok.

Dalam pada itu, netizen turut menyatakan harga dikenakan iaitu RM2.50 adalah tidak berpatutan apabila melihat sendiri ‘rupa’ nasi lemak yang dibeli.

Dalam pada itu, ada juga sesetengah warga maya yang berselera dan terliur melihat sambal nasi lemak itu kerana kelihatan sedap.

Ada juga sesetengah warganet bersetuju dengan harga dibeli Khairi kerana memahami kos bahan mentah semakin mahal dan peniaga terpaksa menanggungnya.

Sumber : MSTAR ONLINE / awatttsyeikhh/ Myteamnetwork

Leave a Comment