INILAH TAYAR TERBAIK TAHUN 2021

Tayar merupakan salah satu komponen penting dalam komponen kenderaan. Sebenarnya, pemilihan komponen ini adalah salah satu faktor penting dalam pengendalian kenderaan. Sekiranya anda tersalah pilih, akan berlaku banyak perkara yang tidak diingini.

Ini adalah senarai yang berjenama mengikut gred dan yang mempunyai kualiti yang bagus. Tahukah anda, bahawa setiap tayar mempunyai gred premium atau paling terbaik. Jika anda mempunyai bajet yang lebih, adalah lebih baik sekiranya dapatkan terus jenama ini dari senari ini.

tayar

SENARAI TAYAR GRED PREMIUM.

1. Bridgestone

2. Continental

3. Dunlop

4. Goodyear

5. Michelin

6. Pirelli

7. Yokohama

Jenama yang berada dalam kelas pertengahan, ianya masih dikategorikan sebagai baik dan berpatutan dengan harganya.

SENARAI GRED SEDERHANA

1. Avon

2. BFGoodrich

3. Cooper

4. Falken

5. Firestone

6. Fulda

7. General

8. Hankook

9. Kumho

10.Marangoni

Seterusnya adalah yang berjenama kelas ekonomi. Jika anda kekurangan bajet da ketika itu sedang tengah bulan, sementara menunggu gaji, gunakanlah dari jenama ini.

1. Achilles

2. Apollo

3. Barum

4. Ceat

5. Dayton

6. Debica

7. Dmack

8. ESA Tecar

9. Federal

10. Hercules

Kesimpulannya, pemilihan tayar yang baik akan dapat melancarkan perjalanan anda di jalan raya. Tambahan pula, dapat mengurangkan risiko tayar bocor dan sebagainya. Dengan perkongsian ini, kami berharap agar anda dapat membuat pilihan yang betul ketika membeli komponen penting ini.

baca juga : https://myinfokerja.com/solat-dhuha/

Selain itu, jangan lupa untuk bertanyakan kepada pemilik kedai, tentang tahun dan tarikh mereka mula menjual komponen-komponen tersebut. Ini kerana, kadang kala, komponen yang 2,3 tahun lepas pun masih dijual kepada anda. Jangan sampai tertipu!

Sebaiknya, anda cuba mendapatkan yang baru. Durasi paling lama bagi tayar adalah dalam setahun yang lepas sahaja. Jangan biarkan anda terus menerus dikelentong oleh taukey kedai.

 

Leave a Comment