Syarat Kelayakan Program Bantuan SAVE 3.0

Syarat Kelayakan Program Bantuan SAVE 3.0

Program Bantuan SAVE

Syarat Kelayakan Program Bantuan SAVE 3.0 – Syarat kelayakan untuk mendapatkan baucar JIMAT 3.0 adalah seperti ini, Rebat ini terhad kepada satu akaun sahaja untuk pembelian untuk tahun 2022 berdasarkan ‘siapa cepat dapat’.

Program ini hanya diberikan kepada warganegara Malaysia dan pemegang akaun elektrik tarif domestik yang berdaftar dengan syarikat utiliti seperti Tenaga Nasional Berhad (TNB), Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB), Sarawak Energy Bhd (SEB) dan NUR Power layak memohon.

Penerima e-rebat untuk Program SAVE 2.0 tidak layak untuk memohon kategori satu Program SAVE 3.0.Penerima e-rebat untuk Program SAVE 2.0 tidak layak untuk memohon kategori satu Program SAVE 3.0.

Pembelian boleh dibuat secara fizikal di kedai elektrik dan pasar raya berdaftar serta dalam talian melalui platform e-dagang yang diiktiraf seperti Shopee, Lazada dan PG Mall.

DUA KATEGORI DI BAWAH PROGRAM SAVE 3.0
Untuk makluman anda, Program Save 3.0 ini terbahagi kepada dua kategori iaitu:

Kategori 1: Peti Sejuk atau Penghawa Dingin; dan
Kategori 2: Televisyen atau Mesin basuh atau ketuhar gelombang mikro atau periuk

Program Bantuan SAVE 3.0

Program Bantuan SAVE 3.0

Bantuan Kredit Shopee RM400 Mulai November 2022. Kerajaan kini telah melancarkan Program Kecekapan Pencapaian Kelestarian (SAVE) 3.0, menawarkan baucar diskaun sehingga RM400 dalam pembelian barangan elektrik yang cekap tenaga.

Untuk maklumat lanjut, layari:

PG Mall : https://www.pgmall.my/
Untuk penebusan manual, sila rujuk senarai kedai elektrik berdaftar di pautan berikut: www.saveenergy.gov.my (Bawa IC dan bil elektrik untuk menebus baucar ini)

Shopee : https://shopee.com.my/m/program-save
Lazada : https://www.lazada.com.my/program-save

BACA JUGA INFO: Cara memohon Rumah Mesra Rakyat subsidi RM20,000 

Program Bantuan SAVE 3.0

 

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Leave a Comment