STR Fasa 2 Tarikh Bayaran terkini

STR Fasa 2 Tarikh Bayaran terkini – Semak Sekarang!

STR Fasa 2 Tarikh Bayaran terkini – Sumbangan Tunai Rahmah merupakan bantuan dalam bentuk yang diagihkan kepada setiap warganegara yang layak.

Pembayaran STR melalui beberapa fasa seperti Bantuan Keluarga Malaysia (BKM).

Pembayaran STR Fasa 1 telah dan akan diselesaikan. Kini STR Fasa 2 adalah tempat rakyat akan menunggu pembayaran.

PEMBAYARAN STR FASA 1

Bayaran Caruman Tunai Rahmah secara rasminya telah bermula pada 17 Januari 2023. Itu adalah bayaran bagi Fasa 1. Jumlah bantuan yang diterima ialah RM 300 bagi kategori isi rumah.

Manakala bujang dan warga emas tanpa pasangan, masing-masing menerima bayaran RM 100.

STR Fasa 2 Tarikh Bayaran terkini

Mohon Juga:
-Pembayaran Status Dan (STR) Sumbangan Tunai Rahmah
-Bantuan Barang Dapur RM300 Tahun 2023

RAHMAH STR FASA 2 TARIKH BAYARAN CARUMAN TUNAI

Anda mesti menantikan pengumuman tarikh pembayaran STR Fasa 2. Bagaimanapun, buat masa ini masih terlalu awal untuk diumumkan kerana pembayaran Fasa 1 baru sahaja dikreditkan dan tidak semua penerima bantuan telah menerima bantuan tersebut.

Bagaimanapun, bagi Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) 2022, pembayaran BKM Fasa 1 dibayar pada bulan Mac manakala Fasa 2 pada bulan Jun.

Bagi pembayaran Caruman Tunai Rahmah (STR) 2023, pembayaran Fasa 1 adalah pada bulan Januari. Jika jadual pembayaran adalah sama dengan BKM 2022 iaitu setiap 3 bulan, ini bermakna pembayaran STR Fasa 2 adalah pada bulan April. Tetapi, ini hanyalah jangkaan dari pihak kami

Tarikh rasmi akan diumumkan oleh Perdana Menteri dalam beberapa bulan akan datang.

KELAYAKAN CARUMAN TUNAI RAHMAH (STR)

Buat masa ini, setiap penerima STR Fasa 1 adalah berdasarkan data BKM 2022. Dijangka dalam masa terdekat ini, permohonan baharu akan dibuka bagi mereka yang tidak pernah menerima sebarang bantuan sebelum ini.

Pembayaran STR fasa 1 telah dipertingkatkan kepada semua penerima yang layak. Selepas itu, penerima akan menunggu pembayaran STR Fasa 2. Ini adalah tarikh jangkaan pembayaran STR Fasa 2.

SUMBANGAN TUNAI RAHMAH STR

 

 

Leave a Comment