Semakan Permohonan Bantuan BMT RM600

Semakan Permohonan Bantuan BMT RM600

[TERKINI] Semakan Permohonan Bantuan BMT RM600 – Untuk makluman, permohonan BMT telah pun ditutup pada 15 September 2022 lalu. Akan tetapi, bagi mereka yang permohonannya ditolak, rayuan boleh dibuat mulai 16 September sehingga 31 Oktober 2022. (Semakan Permohonan Bantuan BMT RM600).

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu. Penerima BMT adalah pekebun kecil atau penoreh getah dan seorang penerima hanya layak untuk menerima bantuan ini sekali sahaja. (Bantuan BMT RM600)

Bagi urusan pembayaran pula, ia akan dilaksanakan secara Electronic Fund Transfer (EFT) ke akaun bank aktif yang telah didaftarkan oleh penerima ketika membuat permohonan.

Manakala, nombor akaun bagi Tabung Haji dan Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) pula tidak boleh digunakan untuk bayaran bantuan.

Bagi maklumat lanjut dan lengkap berkenaan BMT, ia boleh dirujuk di Portal Rasmi RISDA atau DI SINI. Berikut adalah maklumat lanjut berkenaan bantuan kewangan ini:

Semak Senarai Penerima Bantuan RM 600 Bulan November. Pelbagai jenis bantuan kewangan telah diperkenalkan oleh pihak Kerajaan bagi membantu mereka yang memerlukan. Antaranya adalah Bantuan Musim Tengkujuh (BMT) di bawah RISDA.

BMT pada asasnya merupakan bantuan kewangan sebanyak RM600 yang dibayar sebanyak dua fasa pada bulan November dan Disember ini (RM300 setiap fasa).

Warganegara Malaysia; Pekebun kecil berdaftar dengan RISDA; Keluasan 0.1 hektar hingga 2.5 hektar; Pemilik tanah yang sah bagi Pemilik Pengusaha atau pengesahan dari pemilik tanah yang sah bagi Penoreh Bukan Pemilik;

1 Lot hanya seorang pekebun kecil sahaja (sama ada pemilik tanah atau penoreh); Seorang penerima hanya layak menerima bantuan sekali sahaja;
Mempunyai Kad Permit Autoriti Getah (PAT-G) yang masih sah (bagi Penoreh Bukan Pemilik sahaja).

Baca Sini: KWSP Umum Benarkan Pengeluaran Khas Melalui Akaun 2 Untuk Tujuan Peribadi 2022

Baca Juga: Insentif KWSP RM250

Bantuan BMT RM600

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

https://pekebunkecilmakmur.com.my/

Leave a Comment