Semak Bantuan Khas Kewangan RM300 & RM200 Ogos 2023

Semak Bantuan Khas Kewangan RM300 & RM200 Ogos 2023

Semak Bantuan Khas Kewangan RM300 & RM200 Ogos 2023. Mengenai syarat kelayakan untuk penerima bantuan tersebut pula, hanya penjawat awam gred 56 ke bawah termasuk lantikan kontrak sahaja layak untuk menerima bantuan.

Manakala bagi pesara kerajaan, hanya diberikan kepada pesara kerajaan termasuklah penerima pencen terbitan, pesara Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), pesara bersara pilihan dan belum menerima veteren serta tidak berpencen.

Semak Bantuan Khas Kewangan RM300 & RM200 Ogos 2023

Join Telegram kami: 👇👇
https://t.me/portalsemakanmalaysia

JUMLAH BANTUAN

Berikut adalah jumlah bantuan mengikut kategori masing-masing

KATEGORI PENJAWAT AWAM GRED 56 DAN KE BAWAH

-RM 300 bantuan tambahan

PESARA KERAJAAN

-RM 200 bantuan tambahan

TARIKH BAYARAN
Mengikut daripada pengumuman Perdana Menteri, beliau akan mengarahkan agar dapat meluluskan dan menyalurkan bantuan tersebut dalam tempoh dua minggu dari 27 Julai 2023.

Perkara yang boleh disumpulkan adalah bayaran bantuan ini akan diberikan selewat-lewatnya sebelum penghujung Ogos 2023.

BACA JUGA:

Bantuan ESHN RM300 Sebulan Bantuan ESHND

Bantuan Khas RM300 Kepada Penjawat Awam Dan RM200 Kepada Pesara

Sebuah bantuan kewangan bernilai RM300 dan RM200 akan disalurkan kepada rakyat yang berkelayakan dan khususnya pada penjawat awam.

Ia diumumkan melalui Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim tempoh hari.

Kerajaan telah mengumumkan bantuan berbentuk kewangan tersebut sebagai penghargaan kepada penjawat awam yang sudah bertungkus lumus bekerja untuk negara Malaysia.

Menurut Perdana Menteri, bantuan tersebut bakal memanfaatkan 1.3 juta penjawat awam dan lebih sejuta pesara itu akan diberikan dalam tempoh 2 minggu.

Semak Bantuan Khas Kewangan RM300 & RM200 Ogos 2023

Semak Bantuan Khas Kewangan RM300 & RM200 Ogos 2023

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

 

 

Leave a Comment