Rakyat usah terpengaruh politik pembangkang

Pelantikan Bekas Perdana Menteri, Tan Sri Dato’ Muhyiddin Yassin Bertaraf Menteri (Politik)

Pelantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN) adalah wajar kerana beliau mempunyai pengalaman dalam menguruskan pandemik Covid-19.

–> Sila baca Senarai Semua Bantuan Yang Anda Layak ~ cara semakan bantuan 2021

Intipati Kenyataan Penganalisis Politik, Dr Mohammad Tawfik Yaakub

  1. Tan Sri Muhyiddin Yassin diberikan tugasan sebagai Pengerusi Majlis Pemulihan Negara berdasarkan pengalaman dan kemampuan yang ditunjukkan beliau sebelum ini ketika mentadbir negara.
  2. Kerajaan perlu berwaspada berikutan pelbagai usaha daripada pihak pembangkang untuk memburukkan serta menjatuhkan imej kerajaan.
  3. Kerajaan perlu berhati-hati dan jangan terperangkap dengan permainan politik pemimpin pembangkang yang cuba menggangu proses pemulihan negara dan tidak perlu melayan selera politik parti parti pembangkang yang sering mengkritik tindakan dan usaha kerajaan.
  4. “Inilah sebenarnya kerja pembangkang yang sering tidak berpuas hati dengan apa sahaja tindakan kerajaan,” katanya yang juga Pensyarah Kanan Universiti Malaya (UM).
  5. Jika terdapat langkah atau dasar yang dirancang atau diusahakan kerajaan ada kelemahan, kita perlu bersama sama membantu memberi pandangan dan nasihat yang membina.
  6. Rakyat hendaklah percaya dengan kerajaan dan tidak menyebarkan berita-berita yang boleh mengundang persoalan.

Sumber: HarakahDaily

Maklumat Lanjut

Bagi maklumat lanjut, sila layari laman web kerajaan yang sahih di sini.

Dalam pada itu, rakyat Malaysia amat memerlukan bantuan di waktu pandemik ini. Diharapkan rakyat Malaysia mendapatkan semua informasi tentang bantuan kerajaan yang layak diterima. Jangan lupa untuk beritahu rakan-rakan dan keluarga anda supaya semua boleh menerima bantuan yang telah disediakan kerajaan yang boleh didapati di Portal Manfaat.

Layari MyInfoKerja bagi maklumat-maklumat terkini berkaitan bantuan kerajaan dan isu semasa.

–> Sila baca Semak Bantuan Barang Dapur RM100 Setiap Isi Rumah Guna MyKad | PRIHATIN Kasih

TELEGRAM MYINFOKERJA

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

WHATSAPP MYINFOKERJA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Leave a Comment