Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah Dan Menengah Lepasan SPM 2023

Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah Dan Menengah Lepasan SPM 2023

Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah Dan Menengah Lepasan SPM 2023Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah Dan Menengah Lepasan SPM 2023 – Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) adalah sebuah kementerian di bawah kerajaan Malaysia yang bertanggungjawab untuk menyelaras dan mengawal seluruh aktiviti berkaitan dengan pendidikan di negara ini.

KPM mempunyai tanggungjawab untuk memastikan bahawa sistem pendidikan Malaysia berjalan lancar dan memberikan pendidikan berkualiti kepada semua rakyat Malaysia.

Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah Dan Menengah Lepasan SPM 2023

Maklumat Jawatan:

Nama Majikan: Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)
Lokasi Kekosongan: Kuala Lumpur
Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:
– Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP)
– Program Pelajar Cemerlang Pendidikan Islam

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Semak Juga: Jawatan Kosong Di Perodua Mac 2023

Mohon Juga: Tuntutan Pengeluaran Senarai Kategori dan Syarat Kelayakan untuk membuat pengeluaran KWSP (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja)

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?
Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula 15 Mac 2023 dan permohonan akan ditutup pada 14 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

– Pemohon adalah warganegara Malaysia
– Pemohon berumur 18 tahun keatas
– Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

– Cukup syarat akademik yang ditetapkan
– Berminat bina kerjaya bersama majikan
– Berpengetahuan
– Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi KPM:

– Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
– Cuti Tahunan
– Cuti Sakit dan lain-lain Dan lain-lain

Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah Dan Menengah Lepasan SPM 2023

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong KPM
Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada KPM. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera pada 15 Mac dan sebelum 14 April 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Disini

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah & Menengah Lepasan SPM Dibuka dapat membantu para calon yang memohon.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – Permohonan Jawatan Guru Sekolah Rendah Dan Menengah Lepasan SPM 2023

Leave a Comment