Permohonan i Lindung Kwsp & Syarat Kelayakan

Permohonan i Lindung Kwsp

Dengan Permohonan i Lindung Kwsp serendah RM30 setahun ini, anda sudah boleh menggunakan duit caruman anda di kwsp akaun 2 serta boleh mendapat perlindungan kesihatan.

Semuanya boleh buat dengan terus log masuk di i akaun anda dan boleh terus rujuk panduan untuk mengetahui cara buat pembayaran dan cara untuk membeli.

Klik sini untuk log masuk

Panduan Bergambar

Semakan Pembayaran Terkini 2022

Cara semak pembayaran Permohonan i Lindung Kwsp anda di Akaun Kwsp adalah seperti berikut.

Mula-mula sekarang anda perlu login masuk ke i akaun kwsp anda sebagai ahli yang mencarum dan Pergi ke bahagian ilindung.

Selepas itu, Anda perlu membuat pilihan dengan produk insurans yang ada. Dan sila kemaskini dan lengkapkan maklumat yang tepat dan terkini.

akses kebneran untuk potongan dari i akaun kwsp anda dan Anda akan menerima penyata pembayaran yang berjaya dilakukan sebagai bukti.

Syarat Kelayakan

Syarat Kelayakan Permohonan i Lindung Kwsp adalah, Anda mesti merupakan warganegara malaysia yang sah dan mempunyai akaun yang sah dalam sistem ai akaun kwsp online anda.

Pastikan juga Anda masih mempunyai baki simpanan caruman dengan kwsp.

Kelebihan Mempunyai Akaun Kwsp i-Lindung

Kelebihan Mempunyai Permohonan i Lindung Kwsp anda adalah, perlindungan yang diberikan agak tinggi iaitu sehingga coverage RM10000 setahun Walaupun pakej harga yang ditawarkan agak murah.

Selain itu, potensi pulangan pelaburan melalui dividen yang diberikan ini akan meningkatkan lagi potensi simpanan anda dengan kwsp dan anda juga akan diberi perlindungan kesihatan yang baik.

Sumber : Mypt3

Permohonan i Lindung Kwsp Permohonan i Lindung Kwsp

Permohonan i Lindung Kwsp

Lihat Juga :  Tuntutan Pengeluaran Kali Terakhir Pengeluaran Khas KWSP 2.0

Lihat Juga : Akaun 2 KWSP benarkan ahli beli perlindungan 2 Akaun

Leave a Comment