Percuma RM200 Bantuan E-Pemula Untuk, Warga Malaysia

Percuma RM200 Bantuan E-Pemula Untuk Warga Malaysia

Bantuan E-Pemula atau e-Starter Percuma merupakan inisiatif bantuan yang telah diperkenalkan pada tahun ini.

Pada sesi pembentangan Bajet 2023, kerajaan bersetuju meneruskan program e-Startup khas untuk belia b40 tahun depan. Untuk makluman, atas keprihatinan kerajaan terhadap golongan belia, program bantuan e-startup ini akan diteruskan pada tahun 2023 untuk rakyat Malaysia.

Selain itu, pelaksanaan bantuan e-dompet percuma ini akan diperluaskan kepada kumpulan belia M40. Ramai yang akan mendapat manfaat melalui bantuan ini. Belia B40 boleh menebus RM200 dan M40 RM100.

Berita baik untuk rakyat Malaysia khususnya golongan belia, program bantuan e-beginner ini pada tahun hadapan telah meningkatkan kadar bantuan. Sebelum ini bayaran yang diberikan ialah RM150 dan akan dinaikkan kepada RM200 pada tahun 2023.

Kalau terlepas, pelbagai jenis Bantuan E-Pemula disediakan kerajaan tahun ini. Sila semak senarai bantuan layak yang anda boleh dapatkan di halaman utama – SEMAK DI SINI

Penerusan program bantuan khas ini adalah bagi tujuan memupuk budaya pembayaran tanpa tunai. Insentif ini akan memanfaatkan kira-kira dua juta belia B40 dan M40 tahun depan.

Syarat kelayakan berikut telah disediakan untuk mendapatkan bantuan e-pemula 2023 seperti di bawah:

Golongan M40 yang berpendapatan tahunan bawah RM100,000.

Individu belia berumur 18 hingga 20 tahun
Merupakan pelajar sepenuh masa selama 21 tahun dan ke atas.
E-PEMULA KADAR BARU 2023

Bagi menghargai golongan belia dan memupuk budaya pembayaran tanpa tunai, Bantuan E-Pemula ini akan dilaksanakan pada tahun hadapan melibatkan 2 kategori. Tawaran bantuan percuma ini diberikan pada kadar baharu seperti berikut:

E-Beginners M40: RM100
E-Permulaan Belia Bujang : RM200.

Bagi mendapatkan bantuan ini, ia akan dilaksanakan pada kadar baharu yang telah dinyatakan di atas pada tahun hadapan. Untuk makluman, untuk e-starter tahun ini, ramai yang telah berjaya menebus pada pertengahan tahun ini.

Segala maklumat terkini mengenai bantuan e-dompet ini akan dikemas kini dari semasa ke semasa untuk rujukan umum. Sila semak senarai geran yang tersedia di halaman khas Belanjawan 2023 – DI SINI

Baca sini: Pembayaran Bantuan JKM, RM 200 Setiap Bulan

Leave a Comment