Penjawat Awam Terima Duit Raya RM700 17 April

Penjawat Awam Terima Duit Raya RM700 17 April

Penjawat Awam Terima Duit Raya RM700 17 April – Beliau berkata, BKKA 2023 turut dibayar kepada pegawai lantikan MySTEP yang masih berkhidmat pada 17 April dan dilantik sebelum 17 April 2023, termasuk guru interim.

Katanya, pesara dan veteran yang dilantik semula secara lantikan tetap, sementara serta “Contract of Service” dan masih berkhidmat pada 17 April layak dibayar RM700.

Pada 24 Feb lalu, Perdana Menteri Anwar Ibrahim yang juga menteri kewangan mengumumkan bantuan khas itu ketika membentangkan Belanjawan 2023 di Dewan Rakyat.

Penjawat awam dan pesara akan menerima Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri (BKKA) 2023 pada 17 April.

Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Zulkapli Mohamed, berkata RM700 dibayar kepada penjawat awam gred 56 ke bawah yang masih berkhidmat sehingga 17 April, manakala RM350 kepada pesara.

“BKKA tahun ini turut dipanjangkan kepada pesara kerajaan berpencen, penerima pencen terbitan, pesara Skim Kumpulan Simpanan Pekerja, veteran berpencen dan veteran tidak berpencen,” katanya dalam kenyataan.

Semak Juga: Bantuan Aidilfitri RM700 dibayar bulan depan

Mohon Juga: Kemas kini maklumat peribadi STR sebelum 31 Mac

Penjawat Awam Terima Duit Raya RM700 17 April

Penjawat Awam Terima Duit Raya RM700 17 April

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – Penjawat Awam Terima Duit Raya RM700 17 April

Join Telegram: https://t.me/portalsemakanmalaysia

Leave a Comment