TERKINI: Perdana Menteri mengumumkan penglibatan pembangkang dalam Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik

Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik melibatkan wakil pembangkang – PM

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan bahawa wakil pembangkang akan terlibat dalam Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik di negara ini.

–> Sila baca Senarai Semua Bantuan Yang Anda Layak ~ cara semakan bantuan 2021

Intipati kenyataan Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

  • Setelah persetujuan sebulat suara dicapai dalam Sidang Khas Pengurusan Pandemik: COVID-19 yang kini bertukar nama kepada Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik, keputusan itu telah dibuat.
  • Perdana Menteri berkata bahawa pendekatan ini adalah salah satu usaha kolektif untuk melibatkan semua pemegang taruh bagi memastikan pemulihan negara berjalan seperti yang telah dirancang, seiring dengan semangat Keluarga Malaysia.
  • Dalam ucapan sulung sebelum ini, beliau juga menyeru seluruh Ahli Dewan Rakyat sama ada di dalam atau di luar kerajaan agar menggembleng tenaga untuk memulihkan semula keadaan negara.
  • Menurut Ismail Sabri, kesemua ahli politik harus berfikiran terbuka dan berlapang dada menerima, mencungkil persamaan serta mengenepikan perbezaan.

Sumber: Awani News

Maklumat Lanjut

Bagi maklumat lanjut, sila layari laman web kerajaan yang sahih di sini.

Dalam pada itu, rakyat Malaysia amat memerlukan bantuan di waktu pandemik ini. Diharapkan rakyat Malaysia mendapatkan semua informasi tentang bantuan kerajaan yang layak diterima. Jangan lupa untuk beritahu rakan-rakan dan keluarga anda supaya semua boleh menerima bantuan yang telah disediakan kerajaan yang boleh didapati di Portal Manfaat.

Layari MyInfoKerja bagi maklumat-maklumat terkini berkaitan bantuan kerajaan dan isu semasa.

 

–> Sila baca Semak Bantuan Barang Dapur RM100 Setiap Isi Rumah Guna MyKad | PRIHATIN Kasih

TELEGRAM MYINFOKERJA

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

WHATSAPP MYINFOKERJA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Leave a Comment