Pengeluaran Khas 2.0 KWSP Akan Diluluskan Kerajaan

Pengeluaran Khas 2.0 KWSP Akan Diluluskan Kerajaan Dalam Masa Terdekat Serta Untuk  Pertimbang Luluskan Pengeluaran khas ini.

Bukan semua orang ada caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) hingga membolehkan mereka mengeluarkan i-Citra, i-Lestari dan pengeluaran khas RM10,000 baru-baru ini.

Dalam keadaan ekonomi semasa pasca-pandemik Covid-19, semua rakyat mengeluh tidak cukup duit. Ada yang menunggu masa dihalau dari rumah kerana tidak mampu membayar tunggakan sewa dan sebagainya.

Baca juga: Info Permohonan & Pengeluaran Wang I-Citra KWSP

Baca lagi: Permohonan Bantuan Warga Emas Terkini Julai 2022

Pengeluaran Khas 2.0 KWSP

Adakah Pengeluaran Khas 2.0 KWSP

YB Tuan Mohd Shahar Bin Abdullah Timbalan Menteri Kewangan ll, pada Isnin kemarin menyatakan dalam Dewan Rakyat bahawa Kerajaan bersetuju untuk mempertimbangkan Pengeluaran Khas 2.0 KWSP.

“Hal ini kerana, banyak lagi strategi yang Kerajaan akan gunakan untuk pastikan KWSP menjadi insurans pada mereka yang bekerja.”

Dan paling penting katanya, Kerajaan sekarang sedang teliti menangani masalah bagaimana peluang pekerjaan di pasaran, kadar gaji minimum diberikan kepada majikan dan seterusnya kerajaan juga mahu bantu bukan saja sektor formal atau tidak formal supaya kadar kesedaran perancangan pasaran dan celik kewangan rakyat Malaysia dapat Kerajaan optimumkan sebaiknya.

semua input-input berkaitan bagaimana untuk kerajaan perhebat dan pertingkatkan nilai simpanan KWSP sedang dikaji rapi dan sudah pasti Pengeluaran Khas 2.0 KWSP juga adalah antara salah satu perkara yang sedang kerajaan pertimbangkan pada masa sekarang. Katanya lagi”

Perhatian – Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami.

Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih.

Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua.

Sumber: Mingguankerja

Leave a Comment