Pengambilan Renjer di Jabatan Hidupan Liar tahun 2023

Pengambilan Renjer di Jabatan Hidupan Liar tahun 2023

Pengambilan Renjer di Jabatan Hidupan Liar tahun 2023 – Jabatan Hidupan Liar Sabah kini sedang membuka pengambilan kekosongan jawatan terkini untuk diisi oleh mereka yang berminat dan berkelayakan.

Calon-calon adalah disarankan supaya meneliti hebahan kekosongan jawatan ini, bagi mengetahui dengan lebih terperinci berkenaan jawatan yang ditawarkan beserta maklumat-maklumat penting lain.

Berikut adalah maklumat berkenaan kekosongan jawatan-jawatan yang dibuka: –

Pengambilan Renjer di Jabatan Hidupan Liar tahun 2023

Jabatan Kosong Jabatan Hidupan Liar
RENJER KOMUNITI

Taraf Jawatan: Kontrak
Tawaran Gaji:
TVET: RM2,900
SPM: RM1,700
Tiada SPM: RM1,500

Pengambilan Renjer di Jabatan Hidupan Liar tahun 2023

Syarat-syarat Kelayakan
Pemohon hendaklah merupakan warganegara Malaysia;
Berumur 18 tahun dan ke atas
Syarat-syarat kelayakan akademik dan fizikal yang lengkap boleh dilihat di hebahan rasmi kekosongan jawatan.

Cara Memohon
Kepada calon yang berminat dan memenuhi syarat-syarat kelayakan yang telah ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan yang ditawarkan ini boleh dibuat dengan mengisi Borang Permohonan.

Borang Permohonan yang telah lengkap diisi kemudiannya perlu di muat naik ke pautan yang disediakan di hebahan rasmi kekosongan jawatan.

Calon perlulah hanya memohon jawatan yang bersesuaian dengan kelayakan dan memberikan segala maklumat yang benar serta tepat bagi memudahkan urusan permohonan jawatan yang dibuka.

Hanya calon-calon yang layak berdasarkan syarat-syarat yang ditetapkan dan disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk sesi temuduga oleh pihak majikan.

Permohonan ditutup pada 02 MEI 2023, SELASA.

Maklumat terperinci berkenaan kekosongan jawatan dan permohonan boleh diteliti DI SINI.

Semak Juga: Budaya beri wang jadikan rakyat terlalu bergantung bantuan

Mohon Juga: Bantuan Kewangan Haji, Kos Haji & Bayaran Haji 2023

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. –  Pengambilan Renjer di Jabatan Hidupan Liar tahun 2023

 

Leave a Comment