Pengambilan jawatan kosong UiTM 2022

Pengambilan jawatan kosong UiTM 2022

Berikut ini adalah berita baik bagi sesiapa yang berminat dan ingin memohon pengambilan jawatan kosong uitm terkini bulan ogos 2022. Semak di bawah dengan lebih lanjut berkenaan jawatan kosong uitm yang ditawarkan dan bagaimana cara memohon serta apa syarat kelayakan yang diperlukan sebelum memohon jawatan yang disediakan.

Pastikan anda baca dan fahami maklumat jawatan yang disediakan bagi memudahkan proses permohonan anda berjalan dengan lancar. Kongsikan juga artikal ini kepada rakan atau keluarga bagi membantu mereka yang sedang mencari pekerjaan tetap. Terima kasih.

Pengambilan ini adalah terbuka kepada warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan. Berikut adalah maklumat jawatan, syarat-syarat kelayakan dan cara memohon bagi jawatan-jawatan yang ditawarkan: –

Berita baik kepada yang sedang mencari pekerjaan, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang kini sedang membuka pengambilan banyak jawatan kosong terkini bagi melancarkan lagi perjalanan operasinya.

jawatan kosong UiTM

Baca sini: Perbincangan Pengeluaran KWSP 2.0 Dapat Maklum Balas Yang Positif

Syarat-syarat Kelayakan

Berikut ini adalah syarat kelayakan yang diperlukan sebelum membuat sebarang permohonan jawatan jawatan kosong UiTM yang ditawarkan.

Semua pemohon hendaklah merupakan Warganegara Malaysia dan pemohon juga hendaklah berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan. Kelayakan akademik boleh dirujuk di hebahan rasmi kekosongan jawatan.

SERTAI TELEGRAM: https://t.me/portalsemakanmalaysia

Cara Memohon

Kepada yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat seperti mana yang dinyatakan di hebahan rasmi kekosongan jawatan. Pemohon hendaklah mengisi Borang Permohonan Jawatan secara lengkap dan dilampirkan bersama dokumen-dokumen mengikut susunan berikut:

 • Salinan Kad Pengenalan dan Sijil Kelahiran;
 • Salinan Sijil Berhenti Sekolah Menengah;
 • Salinan Sijil PMR/MCE/SPM, HSC/STPM, Ijazah/Diploma atau setaraf;
 • Surat Pengesahan tempoh pekerjaan daripada majikan (jika ada) untuk mengambil kira pengalaman kerja/penetapan gaji.

Hanya calon yang menepati syarat-syarat kelayakan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga. Tarikh tutup permohonan pada 23 OGOS 2022, SELASA. Hebahan rasmi kekosongan jawatan dan borang permohonan boleh dirujuk DI SINI.

Maklumat Jawatan

Berikut ini adalah maklumat jawatan yang ditawarkan uitm. Semak berikutnya.

PENOLONG PEGAWAI SAINS – GRED C29

 • Taraf Jawatan: Tetap
 • Gaji: RM1,505 – RM5,696

KERANI – GRED N19

 • Taraf Jawatan: Tetap
 • Gaji: RM1,352 – RM4,003

KERANI BIDANG : KOKURIKULUM – GRED N19

 • Taraf Jawatan: Tetap
 • Gaji: RM1,352 – RM4,003

PENGAWAL KESELAMATAN – GRED KP11

 • Taraf Jawatan: Tetap
 • Gaji: RM1,205 – RM2,939

Ia kemudiannya perlu dihantar ke alamat:

TIMBALAN PENDAFTAR
BAHAGIAN PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA CAWANGAN PAHANG, KAMPUS JENGKA
26400 BANDAR TUN ABDUL RAZAK JENGKA
PAHANG DARUL MAKMUR
NO.TEL : 09-460 2000 / 460 2033

Leave a Comment