Pendaftaran SSM Percuma Untuk Golongan B40 Dan Pelajar IPTA

Pendaftaran SSM Percuma Untuk Golongan B40 Dan Pelajar IPTA

Pendaftaran SSM Percuma Untuk Golongan B40 Dan Pelajar IPTA – Kerajaan dengan kerjasama Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) telah memperluaskan inisiatif Skim Pendaftaran Perniagaan Prihatin (SPPP) SSM kepada usahawan B40 & Pelajar IPT Awam/Swasta bertujuan untuk menggalakkan golongan ini menceburi bidang perniagaan.

Mereka yang ingin mendaftarkan perniagaan dengan SSM akan dikecualikan fi pendaftaran dan maklumat perniagaan.

SPPP ini diberikan tempoh selama satu tahun perniagaan sahaja ( 1 kali permohonan sahaja) sepanjang tempoh pelaksanaan skim ini dijalankan.

Untuk mengetahui maklumat lebih lanjut seperti syarat kelayakan dan cara memohon, sila layari Portal Manfaat kami 👇
https://budget.mof.gov.my/manfaat/faq/sppp.html

ssm

Pendaftaran SSM Percuma Untuk Golongan B40 Dan Pelajar IPTA. Kini Belanjawan 2023, Malaysia Madani adalah berlandaskan enam perkara: kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan dan ihsan.

Dengan itu, Tema Membangun Malaysia MADANI, Belanjawan 2023 akan memastikan langkah yang lebih mampan dan terangkum berpaksikan keadilan sosial di samping menggerakan usaha reformasi pentadbiran dan tatakelola baik.

Cara Mohon
Pemohon boleh mengemukakan permohonan secara atas talian dan perlu berdaftar sebagai pengguna Ezbiz Online terlebih dahulu di Ezbiz

Dokumen yang perlu dilampirkan adalah:

Kumpulan B40

– Bukti pengesahan menerima Bantuan Prihatin Nasional (BPN 2.0) bagi golongan B40 atau Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) atas nama sendiri atau No. Mykad/MyPR pemohon

Pelajar IPT Sepenuh Masa

– Salinan surat perakuan pelajar dari pihak IPTA/ IPTS/Politeknik/Kolej/Institut Kemahiran/Pusat Kemahiran

Pendaftaran SSM Percuma Untuk Golongan B40 Dan Pelajar IPTA

Maklumat Lanjut
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pusat Panggilan SSM melalui talian 03-7721 4000 atau emel ke [email protected].

Mohon Juga: Cara Daftar AKPK : Bantu Keluar Dari Kemelut Hutang&Pinjaman

Semak: Bantuan RM5000 Khas Untuk Satu Keluarga Kini Dibuka

Pendaftaran SSM Percuma Untuk Golongan B40 Dan Pelajar IPTA

Pendaftaran SSM Percuma Untuk Golongan B40 Dan Pelajar IPTA

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Join Telegram: https://t.me/ffnlhRhfCollection

Leave a Comment