Pembayaran STR Fasa 2 Dipercepatkan Sebelum Aidilfitri

Pembayaran STR Fasa 2 Dipercepatkan Sebelum Aidilfitri

Pembayaran STR Fasa 2 Dipercepatkan Sebelum Aidilfitri – Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu pembayaran Sumbangan Tunai Rahmah (STR) fasa 2 diagihkan awal April iaitu sebelum sambutan Aidilfitri.

Ahli Parlimen Tambun itu berkata, beliau sudah meminta Kementerian Kewangan dan agensi berkaitan untuk menyegerakan agihan tersebut bagi memastikan golongan yang memerlukan dapat menerima bantuan itu dengan cepat.

“Seperti yang disebutkan, STR fasa 1 sudah diedarkan dan sampai kepada rakyat yang berjumlah RM1.6 bilion, itu pada bulan Januari lalu.

“Saya sudah memberitahu Kementerian Kewangan dan agensi terlibat supaya meringankan mereka (golongan memerlukan) dengan bantuan STR fasa 2 yang harus diselesaikan pada pertengahan Ramadan atau awal April sebelum raya (Aidilfitri).

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

“Kita akan keluarkan fasa dua ini untuk golongan B40 mendapat STR,” katanya pada Waktu Pertanyaan Perdana Menteri di Dewan Rakyat pada Selasa.

Pembayaran STR Fasa 2 Dipercepatkan Sebelum Aidilfitri. Kini Belanjawan 2023, Malaysia Madani adalah berlandaskan enam perkara: kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan dan ihsan.

Dengan itu, Tema Membangun Malaysia MADANI, Belanjawan 2023 akan memastikan langkah yang lebih mampan dan terangkum berpaksikan keadilan sosial di samping menggerakan usaha reformasi pentadbiran dan tatakelola baik.

Sumber; SinarHarianOnline

Pembayaran STR Fasa 2 Dipercepatkan Sebelum Aidilfitri

Pembayaran STR Fasa 2 Dipercepatkan Sebelum Aidilfitri

Semakan STR 2023
Terkini, pihak LHDN telah membuat kenyataan bahawa semakan status kelayakan permohonan Sumbangan Tunai Rahmah (STR) kini boleh di lakukan laman web rasmi https://bantuantunai.hasil.gov.my/

Ataupun boleh Pengemukaan borang rasmi ke pejabat LHDNM berdekatan dengan tempat tinggal anda. Kemaskini hendaklah dibuat sebelum 31 Mac 2023. Pembayaran STR Fasa 2 Dipercepatkan Sebelum Aidilfitri

Mohon juga (Tekan Link Dibawah):

Pas Perjalanan PERCUMA Tanpa Had MyRailLife KTM

Majoriti pengguna tak setuju pencarum buat pinjaman

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Leave a Comment