Tarikh Dan Jumlah Pembayaran Bantuan Khas Aidilfitri

Tarikh Dan Jumlah Pembayaran Bantuan Khas Aidilfitri

Tarikh Dan Jumlah Pembayaran Bantuan Khas Aidilfitri – Kini Belanjawan 2023, Malaysia Madani adalah berlandaskan enam perkara: kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan dan ihsan.

Dengan itu, Tema Membangun Malaysia MADANI, Belanjawan 2023 akan memastikan langkah yang lebih mampan dan terangkum berpaksikan keadilan sosial di samping menggerakan usaha reformasi pentadbiran dan tatakelola baik.

Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri RM700 & RM350. Kerajaan telah bersetuju untuk memberi Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri sebanyak RM700 kepada semua penjawat awam dengan Gred 56 ke bawah termasuk lantikan kontrak.

Selain itu, RM350 juga akan diberikan kepada pesara kerajaan.

BKKA untuk tahun 2023 sebanyak RM700 akan disalurkan kepada penjawat awam termasuk lantikan kontrak yang layak*.
Dan BKKA untuk tahun 2023 sebanyak RM350 akan disalurkan kepada pesara Kerajaan dan veteran yang layak*.

Semak Juga: KWSP bukan ubat tahan sakit , elak pengeluaran demi hari tua, Parah jika wang susut masa muda!

Mohon Juga: Cara Buat Pengeluaran Simpanan ASB Secara Online myASNB

Tarikh Pembayaran Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri
Bayaran Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri 2023 RM700 dan RM350 ini akan dibayar pada 17 April 2023 ini.

Maklumat Lanjut
Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai bantuan, anda boleh layari laman web rasmi – Disini

Semoga bantuan ini dapat memberi manfaat kepada semua penjawat awam dan pesara yang telah berkhidmat untuk negara. Sama-sama kita nantikan bayaran Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri 2023 ini dikreditkan.

Tarikh Dan Jumlah Pembayaran Bantuan Khas Aidilfitri

Tarikh Dan Jumlah Pembayaran Bantuan Khas Aidilfitri

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – Tarikh Dan Jumlah Pembayaran Bantuan Khas Aidilfitri

Leave a Comment