Pembayaran Bantuan Kewangan RM900 & Jumlah Bantuan RM900

Pembayaran Bantuan Kewangan RM900 & Jumlah Bantuan RM900

Bantuan Kewangan RM900 – Pembayaran Bantuan Kewangan RM900 & Jumlah Bantuan RM900.

Rahmah Cash Sumbangan (STR) 2023 telah dilancarkan oleh kerajaan MADANI. Bantuan ini sehingga RM 2,500 tidak termasuk bantuan tambahan untuk isi rumah yang layak.

Pembayaran bantuan ini tentunya sedikit sebanyak dapat meringankan beban rakyat khususnya mereka yang dilanda kegawatan ekonomi.

Selepas selesai pembayaran STR Fasa 3 pada bulan Jun lalu, maka pembayaran STR Fasa 4 akan dikreditkan.

Semak sini:

STR FASA 4

Fasa 1 pada Januari kemudian Fasa 2 pada April bersamaan beberapa hari sebelum Hari Raya Aidilfitri dan kini Fasa 3 Jun lalu.

Sumbangan Tunai Rahmah (STR) Fasa 4 adalah bayaran terakhir untuk STR bagi tahun 2023.

TARIKH PEMBAYARAN

Bayaran untuk fasa terakhir ini dijangka akan diberikan pada bulan tersebut. November 2023 tetapi, masih belum ada tarikh khusus yang dikeluarkan oleh kerajaan. Perkara ini hanya berpandukan jadual yang dikeluarkan oleh jabatan kewangan.

JUMLAH BANTUAN STR FASA 4

Sila semak kategori anda di bawah. Seperti yang anda baca dalam pengenalan di atas, bayaran maksimum STR Fasa 4 untuk PENERIMA LAMA ialah RM 1,200.

Bantuan Kewangan RM900

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. (Pembayaran Bantuan Kewangan RM900 & Jumlah Bantuan RM900)

Leave a Comment