PELANGGAN , INI TIDAK BERPUAS HATI DENGAN HARGA ‘KAYANGAN’ NASI KANDAR

PELANGGAN , INI TIDAK BERPUAS HATI DENGAN HARGA ‘KAYANGAN’ NASI KANDAR

Melalui dua keping gambar yang di kongsi di laman Faceb00k Penang Press itu,

harga yang dikenakan pelanggan tersebut termasuklah tiga keping papadom ber.nilai RM2, cukai jualan dan perkhidmatan (SST) dan amaun digenapkan.

Screenshot 2022 11 21 210518

Tvlar lagi sekeping resit tertera harga RM30.20 bagi hidangan sebungkus nasi kandar berlauk ayam, dua ketul sotong ber saiz kecil dan separuh telur masin yang di.kongsi pengguna ketika di sebuah restoran dipercayai di negeri ini semalam.

Bagaimanapun, harga yang dipapar.kan pada sekeping resit yang dikaburkan nama restoran itu hanya sekadar menyenarai ringkas lauk yang dibeli sebagai nasi campur.

Perkongsian itu mendapat pel bagai reaksi netizen dengan rata-ratanya mendakwa harga yang dikenakan restoran berkenaan di.anggap berbaloi dengan lauk yang diambil.

”Kena Sekolah Balik”

Sementara itu, Fadzli Zul pula berkata: Mesti salah kira ni, tidak apa nanti bos kedai call (telefon) dia balik. Jangan risau”.

“Lain kali nak ambik lauk tanya harga lu (dulu)..kalau berbaloi baru ambil..nak malu apa aiihh…,” kata Lina Anip.

Pada 24 Mei lalu, Kosmo! Online melapor kan seorang pengguna berkongsi harga mengenai sepinggan nasi kandar berlaukkan seketul ayam goreng dan telur masin di sebuah restoran nasi kandar di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Bayan Lepas di sini iaitu RM27.

Sehari kemudian, pengguna media s0sial dipercayai pelanggan sebuah restoran berkenaan tampil menjelaskan mengenai kesilapan juruwang berhubung harga nasi kandar berharga RM27 sepinggan sebaliknya berharga RM13.30.

SUMBER: KOSMO! ONLINE / awatttsyeikhh

Perhatian! Myinfokerja tidak bertanggungjawab terhadap komen yang dibuat melalui laman sosial ini. Ini adalah pandangan peribadi pemegang akaun dan tidak seharusnya menggambarkan kedudukan lembaga editorial kami.

Segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri

Sumber: Myteamnetwork

Leave a Comment