“Selamat sampai jangan bimbang!” Oyen wakil comel terima ‘parcel’ bagi pihak tuan rumah cuit hati ramai

“Selamat sampai jangan bimbang!” Oyen wakil comel terima ‘parcel’ bagi pihak tuan rumah cuit hati ramai

Ada kalanya mereka berhadapan kesukaran untuk memastikan barangan telah diterima dengan selamat apabila tuan rumah tertera alamat tiada di rumah. Maka mereka mungkin memberi alasan si penerima tidak dapat dihubungi atau tiada di rumah.

54 1 177x300 1

Di zaman semua orang lebih gemar membeli barangan secara dalam talian, pekerjaan penghantar bungkusan dan barangan mula menjadi semakin sibuk.

Baru-baru ini, tular satu rakaman TikTok oleh @_asrulj yang memaparkan aksi si oyen yang menerima ‘parcel’ dengan penuh yakin dan pro.

Namun begitu, jika penghantar barang tak kisah, si penerima itu tidak semestinya adalah orang untuk mengesahkan bukti penerimaan, cuma tangkap gambar atau video untuk membuktikan barangan si polan itu telah selamat sampai.

53 1 178x300 1

Ekoran itu, si oyen comel ini telah mendapat perhatian dan pujian pengguna TikTok kerana kejayaannya menunjukkan kebijaksanaan sebagai wakil penerima barangan bagi pihak tuan rumah.

Apa yang menarik perhatian kemudiannya ialah kemunculan seekor kucing oyen di sebalik tingkap yang memerhati, menjenguk juga merenung siapakah gerangan di luar rumahnya itu.

Rakaman video itu pada mulanya menunjukkan bahagian depan rumah pada alamat yang tertera pada bungkusan.

Oh! rupanya kamu abang penghantar barang.

52 1 174x300 1

Video comel dengan lebih 372,000 tontonan ini telah menarik perhatian pengguna TikTok yang rata-rata berasa terhibur melihat gelagat si kucing Oyen yang amat pandai menerima ‘parcel’.

Maka mulalah si Oyen dengan yakin membantu menjadi wakil mengambil dan menerima bungkusan itu bagi pihak tuannya, terima kasih!

VIDEO KLIK DISINI

Membuktikan sekarang manusia tidak perlu banyak risau untuk menerima barangan jika salam atau panggilan hello penghantar barang tidak disahut, kerana Oyen kan ada..

51 1 300x258 1

Sumber: Erabaru

Leave a Comment