ALAHAI KAU NI OYEN AKU TENGAH BANYAK KERJA NAK REP4IR JEEP NI KAU BOLEH PULAK AJAK BERGURAU.

ALAHAI KAU NI OYEN AKU TENGAH BANYAK KERJA NAK REP4IR JEEP NI KAU BOLEH PULAK AJAK BERGURAU.

Steve melihat kucing berambut merah itu menyertainya di garaj ketika dia sedang memerk1sa kenderaan itu. Kucing itu memasuki jip dengan tenang, seolah-olah dia tahu apa yang dia lakukan, dan nampaknya dia ingin berkongsi pengetahuan kucingnya yang luas.

tm10

Jurugambar Steve Hamel tid4k menyedari bahawa ia akan menjadi permulaan perjalanan yang hebat apabila dia mengerjakan jipnya di garajnya pada akhir Disember tahun lalu. Steve melihat seek0r kucing yang cantik dan mesra di garajnya,

dan kerana dia tidak mempunyai sebarang kucing, dia secara semulajadi membuat kesimpulan bahawa dia hil4ng dan pergi mencari keselamatan.Steve menyatakan:

tm6

“Hanya cuba membaiki Jeep saya. Saya bukan orang kucing pun.”

Dia berdiri di sana di bahunya untuk berputar dan mengenali tempat itu seolah-olah Steve adalah kereta dirajanya.

Walaupun dia tid4k tahu dari mana datangnya anak kucing oren itu, Steve jatuh cinta serta-merta, dan sudah tentu anak kucing yang licik itu memastikan mendapat perhati4nnya, memanjat bahunya untuk mer1ngkuk manis.

Mereka memer1ksa anak kucing itu, tetapi mereka tidak menjumpai kolar atau cip mikro untuk mencari keluarganya, dan mereka juga pergi bertanya kepada jirannya jika sesiapa mengenalinya.

Dia meneliti Jeep itu dengan teliti selepas meninjau keadaan dari atas trak tunda. Dia berhenti di kotak peralatan dan mend4kwanya sebagai katil baharunya selepas memastikan semuanya teratur, yang membuatkan Steve tidak berjaga-jaga.

Steve yang bersemangat menambah:

tm5

“Sally suka melepak di bahu saya dan walaupun dia mempunyai set kuku yang lengkap yang menyebabkan ia meny4kitkan untuk melakukan ini di sekitar rumah, jaket kerja saya menjadikannya agak selesa.”

Beberapa hari selepas mereka menemui kucing itu, mereka menerima panggilan daripada keluarga yang mengenal pasti dia sebagai haiwan peliharaan mereka yang hil4ng selepas Steve berkongsi kisah itu di Fb

“Jika kami tidak berjaya, kami akan memelihara kucing itu. Ia adalah cinta yang hebat.”

Anak perempuan lelaki itu memutuskan untuk menamakan kucing itu Sally, dan seluruh keluarga jatuh cinta dengan gadis manis itu. Mereka tergesa-gesa membeli beberapa bekalan dan plak kecil yang tertera namanya.

Steve sedikit sed1h berkata:

“Kami menemui pemiliknya. Orang-orang cantik ini disatukan semula dengan kucing kesayangan mereka. Mereka tinggal di sekitar sudut dan mempunyai banyak gambar menyentuh kucing bermain dengan anak perempuannya.

Seronok rasanya dapat menyatukan mereka walaupun dalam masa yang sama dia menyayat hati. Walaupun hati saya berat, saya tahu kami melakukan perkara yang betul.”

Bertemu dan meluangkan masa dengan anak kucing itu menyentuh hati keluarga ini dan meninggalkan kekosongan di rumah mereka, jadi Steve mempert1mbangkan untuk menambah ahli kucing baharu kepada keluarganya.
Steve menambah:

“Oleh kerana kami mempunyai lubang berbentuk kucing di hati kami, kami memutuskan untuk menerima pakai.”

Semua orang teruja apabila mereka akhirnya menemui integrasi optimum. Steve menerangkan:

“Kami menaruh hati pada seekor kucing, tetapi kucing ini telah memenangi kami. Kucing hitam kurang berkemungkinan untuk diterima pakai berbanding kucing lain, dan ia sangat comel. Ini ialah Sally 2.0 kerana kami telah mencipta label Sally sebelum ini.

tm1

Kunjungan yang tid4k dijangka oleh anak kucing yang mesra itu meninggalkan kesan besar kepada Steve, ia menunjukkan kepadanya bahawa rumah tangganya masih kehilangan ahli untuk lengkap dan mereka tidak pernah

membayangkan akan menemuinya. Kucing di garajnya itu pasti meninggalkan kes4n di hatinya yang tidak akan terpadam.

Sumber: (ISU SEMASA) 

Leave a Comment