PELAK0N AIDA KHALID , NENEK CANTIK SEMULA JADI DIUSIA 65 TAHUN , JAGA PEMAKANAN UNTUK KEKAL SIHAT .

PELAK0N AIDA KHALID , NENEK CANTIK SEMULA JADI DIUSIA 65 TAHUN , JAGA PEMAKANAN UNTUK KEKAL SIHAT .

Nama sebenarnya, Khalidah Adibah Ahmad sangat berd1siplin dalam kariernya dan telah berpuluh tahun menjadi anak seni. Bakat lakonannya masih utuh di persada seni dan banyak menerima tawaran sehingga hari ini

fa6

Aida Khalida, pelak0n yang tidak asing lagi dalam dunia seni tanah air. Percakapan yang lemah lembut sinonim dengan watak yang sesuai dilak0nkan sebagai seorang ibu.

Apa yang pasti, penghijrahan Aida ke arah kebaikan sekitar tahun 2008 banyak mengubah gaya hidupnya hari ini. Dalam usia 65 tahun, keanggunan Aida tetap terserlah dan cantik dalam kelas tersendiri. Paling penting tanpa botox atau pembed4han muka.

fa5

Aida tid4k hanya diisi dengan tugas di set penggambaran. Bahkan jika tiada shooting, aktres Berkongsi amalan kecantikan, Aida memberitahu yang dia sangat menitikber4tkan soal pemakanan.

“Saya kurangkan makan. Kadang-kadang berselera cuma saya pastikan makan dalam portion yang kecil lebih kurang satu senduk nasi saja dan akan makan ulang-ulang (bila lapar).

fa2

“Saya juga banyakkan sayur-sayuran dan buah-buahan. Malah setiap kali lepas makan, saya amalkan minuman detoks. Dua sudu besar apple cider dicampur dengan segelas air,” katanya.ini selesa mengisi masa dengan membaca Al-Quran atau menghadiri majlis ilmu.

Meski jelas kelihatan kedutan halus di raut wajah, pesona dan aura Aida tid4k pernah luntur.

fa1

Seiring pertambahan usia, Aida turut melakukan rutin senaman seperti sit up dan push up dalam tiga kali seminggu. Selain brisk walk demi menjaga kecergasan tubuh badan.

Sumber: Berita Media

Leave a Comment