Najib dipenjara 12 tahun, denda sebanyak RM210 juta!

Najib dipenjara 12 tahun, denda sebanyak RM210 juta!

Putrajaya: Najib dipenjara!! Mahkamah Persekutuan di sini, hari ini mengekalkan sabitan dan hukuman penjara 12 tahun serta denda RM210 juta yang dihadapi bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam kes penyelewengan dana RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd.

Adakah Najib dipenjara? Panel lima hakim yang diketuai oleh Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat dalam keputusan sebulat suara mendapati pembelaan yang dikemukakan oleh Najib tidak konsisten dan gagal menimbulkan keraguan munasabah.

“Adalah dapatan sebulat suara kami bahawa sabitan perayu terhadap semua tujuh pertuduhan adalah selamat dan hukuman tidak keterlaluan. “Oleh itu rayuan ditolak sebulat suara dan sabitan dan hukuman dikekalkan. “Saya dengan ini mengumumkan waran komital (perintah menjalani hukuman penjara),” katanya dalam keputusan setebal 15 muka surat yang dibacakan di dalam mahkamah.

[Keputusan penuh menyusul]

Najib dipenjara

Perhatian – Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Baca Lagi: kes SRC Kronologi Najib

Baca sini: Bantuan RM900 Semakan & Bayaran Bermula September 2022

Sumber: Harian Metro

Leave a Comment