Apabila kucing cuba meniru reaksi wajah manusia, kelakar ada tetapi geram pun ada juga!

Apabila kucing cuba meniru reaksi wajah manusia, kelakar ada tetapi geram pun ada juga!

Namun spesies itu terkadang suka berlagak ‘innocent’ seolah-olah mereka tidak tahu apa-apa sedangkan mereka tahu apa yang mereka lakukan adalah sebuah kesalahan. Jika kucing yang bijak tahu memaparkan riak wajah sedih atau bersalah, kucing yang nakal pula tahu menunjukkan riak muka selamba.

Apa yang paling menggeramkan kita ialah apabila melihat wajah dan reaksi kucing yang seolah-olah meniru reaksi orang di sekelilingnya. Seolah-olah ada sesuatu yang sedang mereka fikirkan, ada pula yang menunjukkan wajah penuh curiga umpama ada muslihat tersembunyi.

Bagi sesiapa yang memiliki kucing di rumah pasti setuju jika dikatakan spesies tersebut sebenarnya banyak ragam dan kerenahnya. Saban ketika ada sahaja perkara yang dilakukan mereka sehingga membuatkan kita geram melihatnya.

Mari lihat sendiri telatah lucu kucing-kucing ini dengan reaksi wajah yang terkandung 1001 ‘rahsia’ yang hanya diketahui mereka.

Kalau sekali lihat, kita sendiri tidak tahu apa yang sedang dirancang oleh kucing-kucing ini. Boleh jadi mereka sedang merancang untuk melakukan sesuatu yang serius, hanya kita yang tidak tahu!

Muka penuh curiga dan syak wasangka…

51 300x300 1

“Siapa pula yang kacau pagi-pagi buta ni?”

50 300x194 1

“Oh Tuhan… bau apakah ini?”

46 253x300 1

“Hmmm….malas nak layan…”

40 300x284 1

“Padan muka… siapa suruh kacau saya sedang berehat…”

44 1 233x300 1

Sumber : lm

Leave a Comment