Malaysia bakal alami gempa bumi, Pakar beri amaran

Malaysia bakal alami gempa bumi, Pakar beri amaran

Malaysia bakal alami gempa bumi, Pakar beri amaran -Disebalik beberapa siri gempa bumi besar yang melanda Turkiye, Jepun dan Indonesia dalam tempoh dua bulan ini, pakar beri amaran kepada Malaysia supaya tingkatkan kesiapsiagaan menghadapi bencana berkenaan.

Ketua Penyelidik Kumpulan Penyelidikan Kejuruteraan Seismologi dan Gempa Bumi, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Profesor Dr Azlan Adnan memberi amaran Malaysia bakal dilanda gempa besar sehingga 7 magnitud susulan siri gempa bumi yang berlaku baru-baru ini.

Semak Juga: Untuk Semua Isi Rumah Bantuan Bakul Makanan Sehingga RM600

Mohon Juga: Bantuan e-Wallet RM200 diperluas kepada semua mahasiswa

Malaysia bakal alami gempa bumi, Pakar beri amaran

Join Telegram: https://t.me/portalsemakanmalaysia

Lihat video penuh untuk maklumat lanjut di Channel Telegram.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Kredit: SinarHarian

Leave a Comment