KWSP Caruman 2% Bakal Dilancarkan

KWSP Caruman 2% Bakal Dilancarkan

(KWSP Caruman 2% Bakal Dilancarkan) –KWSP i-Sayang atau Caruman 2% ini. Berikut perkongsian kwsp i-sayang yang Bakal Dilancarkan pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja, dan semakan Jumlah Bantuan, serta Tarikh pembayaran 2022 terkini.

KWSP Caruman 2% I-Sayang

i-Sayang merupakan kemudahan terbaru yang akan dilancarkan oleh pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP). Kemudahan ini telah diperkenalkan pada bulan November 2021 lepas. ia adalah sebuah insentif yang bakal dilancarkan oleh pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP). Skim itu dikenali sebagai i-Sayang kwsp caruman 2%. Program inilah yang akan memberi kemudahan kepada insan terSAYANG iaitu isteri. Selain itu, Ia juga bertujuan untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat untuk menjamin simpanan pada masa depan, “Menurut pengerusi KWSP, Tan Sri Ahmad Badri Mohd Zahir”

Katanya lagi, Bantuan kwsp caruman 2% ini (i-Sayang) ialah sebuah kemudahan pemindahan sukarela sebanyak dua peratus 2% caruman KWSP ke akaun isteri

yang akan dilancarkan suku pertama 2022 Menurut “Tan Sri Ahmad Badri Mohd Zahir”,Tetapi, buat masa sekarang belum ada tarikh rasmi berkaitan bayaran yang akan dilakukan.

Untuk makluman para pembaca, pihak KWSP belum mengeluarkan sebarang kenyataan berkaitan cara permohonan i-Sayang KWSP ini. Jika anda ada sebarang pertayaan bekenaan dengan bantuan ini, anda boleh ikuti info terbaru yang akan kami kemas kini dari masa ke masa dan sekali lagi, harap maklum bahawa i-Sayang ialah Pemindahan caruman sukarela daripada akaun suami kepada akaun isteri.

KWSP turut menyokong skim caruman lebihan yang sukarela yang mana ahli boleh meminta para majikan untuk meningkatkan caruman KWSP mereka lebih 11% kadar berkanun dan Jumlah bayaran yang akan diberikan kepada isteri ialah dua peratus (2%) caruman. – (KWSP Caruman 2% Bakal Dilancarkan)

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

I-Sayang

KWSP Caruman 2% Bakal Dilancarkan

Leave a Comment