“Lebih teruk daripada memujuk teman wanita!” Kucing perengus jadi popular sebab biasa hari-hari tidak mahu menerima pelukan tuan

“Lebih teruk daripada memujuk teman wanita!” Kucing perengus jadi popular sebab biasa hari-hari tidak mahu menerima pelukan tuan

Kucing putih comel ini bernama Muji yang berusia 4 tahun dari Korea Selatan amat suka meraih perhatian dengan menunjukkan wajah marah seperti mana anda bersama pasangan dengan ekspresi sempurna.

21032022 grumpy cat 16 696x856 1

Selepas berjaya memujuk teman wanita balik rumah kena memujuk kucing peliharaan pula? Kucing yang mempunyai ‘ciri kekasih’ ini serta-merta menarik perhatian selepas wajah perengus tetapi comel agak menggelikan hati untuk semua orang melihatnya.

Selain kelihatan dingin, serius dan angkuh, Muji kadangkala sengaja mencari pasal dengan menunjukkan wajah bermusuhan di hadapan pemiliknya.

Dia sentiasa panas dan dingin kepada sesiapa sahaja termasuk pemiliknya sendiri.

21032022 grumpy cat 12 696x694 1

Muji tidak akan mendedahkan kasih sayang hangat yang tersembunyi di dalam hatinya kepada pihak lain dengan sesuka hati.

Walaupun Muji suka dengan belaian pemiliknya, tidak dapat dielakkan bila mood dia tiba-tiba bertukar jadi rimas sehingga kadang-kadang dia mula hilang sabar!

Muji sangat suka anda dekat dengan dirinya, tetapi dia juga berharap anda akan pergi sejauh mungkin. Personalitinya agak mengelirukan..

21032022 grumpy cat 03 696x694 1

Seperti Muji sedang berkata, “Kalau kamu telah buat saya marah, kenapa hendak sentuh?”

Pemilik hanya ingin memeluk Muji, tetapi mengapa pula kelihatan seperti adegan teman lelaki yang telah membuat kesilapan dan terpaksa meminta maaf daripada teman wanita?

Dari luar, Muji memberitahu tadi dia salah dan tidak sepatutnya marah.

Tetapi kenapa nampak masih ada rasa ‘sakit hati tak puas hati’ dalam matanya.

Setiap kali pemilik mahu mencium, Muji rasa macam sakit hati, nyamuk mengganggu betul!

Tidak lama kemudian, Muji melarikan diri daripada pelukan tuannya, sambil berkata, “Sebenarnya saya tidak sepatutnya memaafkan kamu!”

“Cuba curi cium saya lagi, kejap lagi kena pukul ni..”

Jika tidak, ada yang kena cakar nanti tak pasal-pasal tanpa teragak-agak!

Malahan adiknya pun tidak berani mendekati Muji yang sedang mengantuk dan mahu masa menyendirinya jangan sesekali diganggu.

21032022 grumpy cat 01 696x700 1

Tetapi kalau Muji sendiri yang mahu dibelai dan disayangi, dia akan mengambil inisiatif untuk mendekati pemilik dan meminta ciuman yang dia inginkan. Jangan paksa kerana dia tahu bila masanya yang sesuai.

Lihatlah ekspresi tak malu Muji yang meminta ciuman, bukankah dia sangat comel bila diri sendiri terhegeh sedang memujuk tuan.

Pemilik kata Muji memang macam itu, seekor kucing yang suka tunjuk muka dingin dan perengus tetapi sebenarnya sangat mudah mesra.

Cuma elakkan tersalah pilih waktu yang akan mengganggunya apabila anda terlihat muka gelap itu walaupun dia putih, atau ketika dia sedang tidur siang.

Cuma elakkan tersalah pilih waktu yang akan mengganggunya apabila anda terlihat muka gelap itu walaupun dia putih, atau ketika dia sedang tidur siang.

Sumber : erabaru

Leave a Comment