Kemaskini Permohonan STR, MySTR Login Semakan

Kemaskini Permohonan STR, MySTR Login Semakan

Kemaskini Permohonan STR, MySTR Login Semakan. Semakan log masuk Portal MySTR STR 2023, kemas kini dan permohonan baharu Rahmah Cash Caruman boleh diakses mulai 17 Januari 2023

Semak sini: Cara Mohon Jawatan Konstabel Polis YT1 (Lelaki/Wanita)

Semak juga: Jawatan Kosong Di UiTM (Cawangan Selangor) 2023- Gaji Sehingga RM5,753.00!

Tarikh pembayaran STR fasa 1

Pembayaran STR 2023 Fasa 1

Pembayaran STR 2023 Fasa 1- Tarikh pembayaran STR fasa 1 adalah seperti berikut

– Tiada Akaun – Pembayaran di kaunter cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) mulai 17 Januari 2023.

– Terdapat Akaun – Pembayaran dari 17 Januari 2023 secara berperingkat.

Caruman Tunai Rahmah (STR) baharu. Portal ini boleh diakses mulai 17 Januari 2023 melalui pautan https://bantuantunnai.hasil.gov.my/

Untuk menyemak status kelayakan pembayaran STR fasa 1 boleh disemak mulai 17 Januari 2023. Sila klik Log Masuk STR untuk semakan lanjut. Semakan boleh dibuat dengan kaedah berikut;

Merupakan portal rasmi yang disediakan oleh kerajaan Malaysia melalui Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHNDM) bagi tujuan memudahkan orang ramai menyemak, mengemaskini dan memohon

Semak MySTR 2023 Dalam Talian

Lawati Portal Sumbangan Wang Tunai Rasmi LHDNM, https://bantuantunnai.hasil.gov.my/

– Pilih menu Log Masuk
– Klik Cek Pembayaran Fasa 1;
– Masukkan Nombor MyKad Pemohon
– iii. Pengesahan Kata Laluan Keselamatan
– iv. Masukkan kata laluan
– v. Klik Menu Semakan Pembayaran Fasa 1
– i. Maklumat untuk dipaparkan
– a. Nama pemohon
– b. Mykad Pemohon No

c. (jika layak untuk pembayaran fasa 1) Status Permohonan d. Maklumat Pembayaran Fasa 1

Permohonan Kemaskini Permohonan STR 2023, Permohonan Cek Derma Tunai Rahmah dengan memuat turun di Play Store / App Store di telefon bimbit; atau

– Semakan MySTR 2023 Melalui Panggilan Telefon
– Anda boleh menghubungi
– I.RBM: 1-800-88-2747 (waktu operasi: 9.00 pagi – 5.00 petang); atau
– MOF: 03-8882 4565 / 4566 (waktu operasi: 9.00 pagi – 5.00 petang); atau
– Semakan Melalui Kaunter LHDN
– Anda boleh menghadiri LHDNM berhampiran.

Cara Log Masuk MySTR

Maklumat MySTR adalah berdasarkan maklumat MyBKM 2022. Pendaftaran MySTR

– Layari portal STR di https://bantuantunai.hasil.gov.my/
– Klik MySTR dan pastikan No MyKad anda adalah penerima fasa 1 STR 2023.
– Masukkan Maklumat Keselamatan.
– Masukkan Kunci Keselamatan dan Kata Laluan.

Pendaftaran berjaya – Kemaskini Permohonan STR Menu Log Masuk MySTR ialah kemudahan dalam talian untuk semakan kelayakan STR fasa 1 untuk benefisiari yang mempunyai rekod STR 2023. Log Masuk MySTR memerlukan Nombor Mykad dan Kata Laluan yang didaftarkan.

Kemas kini MySTR

Untuk makluman, Kemaskini Permohonan STR bagi penerima BKM 2022, anda tidak perlu mengemaskini STR 2023. Pembayaran STR Fasa 1 adalah berdasarkan data Pas BKM 2022.

Terlupa Kata Laluan MySTR

Untuk sebarang bantuan lanjut, anda boleh menghubungi LHDNM terdekat atau Talian BKK LHDNM 1-800-88-2747. Jika anda terlupa kata laluan anda dan gagal menjawab soalan keselamatan (3 percubaan diberikan), ID MySTR anda akan disekat dan anda akan dibenarkan mencuba lagi selepas 24 jam.

aplikasi MySTR

Jika selepas anda memasuki menu Log Masuk MySTR tetapi mesej yang dipaparkan adalah “Tidak Layak untuk STR Fasa 1” atau “Tiada Rekod”.

Mesej itu dipaparkan kerana anda bukan penerima BKM 2022 sebelum ini.

Permohonan baharu masih belum dibuka dan akan dimaklumkan kemudian.

Syarat kelayakan MySTR dan pembayaran MySTR fasa 2 akan dikemas kini jika terdapat sebarang maklumat baharu.

Notis Amaran

Kemaskini Permohonan STR – LHDNM TIDAK MENYEDIAKAN perkhidmatan semakan kelayakan fasa 1 Rahmah Cash Caruman (STR) 2023 secara bergerak melalui Pegawai BKK, LHDNM yang hadir ke rumah penerima.

LHDNM menafikan membuat panggilan keluar menggunakan talian bebas tol 1-800-88-2747. Panggilan balik (jika perlu) hanya dibuat kepada individu yang telah membuat panggilan ke talian bebas tol Sumbangan Tunai Rahmah (STR) 2023. Di mana individu berkenaan akan dimaklumkan lebih awal apabila aduan/semakan diterima.

TIADA CAJ bagi semakan Fasa 1 Derma Tunai (STR) 2023. Penerima dinasihatkan sentiasa berhati-hati dengan skim penipuan atau ‘scam’ yang aktif di media sosial. Penerima dinasihatkan untuk merujuk Portal Rasmi STR untuk sebarang kemas kini dan kemas kini.

Maklumat lanjut

Sekiranya anda mempunyai sebarang masalah berkaitan semakan STR 2023, anda boleh merujuk terlebih dahulu Soalan Lazim (FAQ) di Portal Rasmi STR melalui pautan http://bantuantunnai.hasil.gov.my/ yang boleh diakses mulai 17 Januari 2023.

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. Kemaskini Permohonan STR

Kemaskini Permohonan STR

Kemaskini Permohonan STR

 

Leave a Comment