Kelebihan Apply i Saraan Kwsp

Kelebihan Apply i Saraan Kwsp

Kelebihan Apply i Saraan Kwsp – Ada banyak kelebihan buat caruman sendiri dengan kwsp di bawah program skim ini, antaranya ialah:

-Sudah pastinya, dengan simpanan dan caruman yaang anda lakukan akan nampak faedah dan kelebihan anda apabila anda menginjak ke usia 50 tahun dan ke atas, di mana simpanan anda sudah ada RM100 ribu dan ke atas
-Anda buat caruman sendiri ke kwsp mengikut kemampuan kewangan anda
-Dapat juga dividen bila dividen kwsp 2022 diumumkan
-Insentif bantuan 15 peratus (maksimum 250 setahun) akan diberikan ked dalam akaun anda melalui sumbangan caruman kwsp dari kerajaan Malaysia
-Dapat khairat kematian kwsp sejumlah RM2500 yang dapat digunakan untuk urusan pengebumian.

Cara Bayaran Untuk Caruman Sendiri. Anda boleh buat terus bayaran di akunter kwsp, Boleh juga buat bayaran sumbangan di kaunter Maybank BSN Public Bank ataupun di RHB Bank, Paling mudah, terus buat sumbangan bayaran online i-saraan kwsp maybank2u, cimb clicks, pbe bank, rhb now, bank muamalat (i-Muamalat)

Syarat Kelayakan Apply iSaraan Bajet 2022.
Pastikan anda bekerja sendiri / peniaga / seorang usahawan, Umur anda mestilah 55 tahun ke bawah. Tidak kisah lelaki atau perempuan / wanita boleh buat caruman sendiri dengan kwsp, Anda merupakan seoarang warganegara Malaysia yang sah, Sudah daftar sebagai seorang ahli kwsp, Pastikan anda sudah hantar borang KWSP 16G(M) secara online / offline.

isaraan-kwsp

Kelebihan Apply i Saraan Kwsp

Memandangkan kerajaan dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja memandang berat “keselamatan kewangan’ golongan suri rumah, kalangan usahawan, perniaga dan yang bekerja sendiri, skim saraan kwsp sebagai satu lagi insentif persaraan diperkenalkan.

Apa tu isaraan kwsp? Dibuka peluang kepada kalangan yang kerja sendiri, suri rumah ataupun masih tiada pendapatan tetap untuk melakukan caruman kwsp secara sukarela dengan harapan pada umur 50 / 60 tahun anda kelak ada simpanan tunai di kwsp sebanyak RM100 ribu, RM200 ribu ataupun lebih lagi.

Tidak terhenti setakat itu sahaja. Kerajaan akan bantu sumbangan 15 peratus tambahan dalam bentuk caruman maksimum kwsp sejumlah RM250 setahun setiap kali anda buat caruman sendiri.

Kepada yang bekerja seperti pengasuh bayi, penjaja, peniaga pasar malam, peniaga kecil, petani, nelayan, pemandu teksi, peniaga uptown, rider foodpanda, rider grabfood, usahawan, doktor peguan dan akauntan yang buka firma sendiri, suri rumah, freelancer, enyanyi, deejay (DJ), pelakon, ejen hartanah, ejen insurans, mari kira buat caruman sendiri dengan kwsp

SUMBER lanjut i-saraan kwsp : https://www.kwsp.gov.my

Kelebihan Apply i Saraan Kwsp

BACA JUGA INFO: KWSP Pengeluaran Khas RM10000 2.0

 i Saraan Kwsp

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – Kelebihan Apply i Saraan Kwsp

 

Leave a Comment