Kategori Kumpulan Tidak Layak BKM 2022

Kategori Kumpulan Tidak Layak BKM 2022. Ramai yang bertanya kepada kami, adakah kami layak untuk dapat duit bkm 2022 kali ini? Ada sahaja persoalan yang diutarakan kepada kami termasuk yang gagal kredit ke akaun mereka baru-baru ini.

Bagi memudahkan anda melakukan semakan samada anda termasuk dalam senarai Tidak Layak BKM atau lulus untuk tahun 2022, boleh semak senarai di bawah ini. Ia bagi memastikan jika benar anda layak, anda sama sekali tidak melakukan kesilapan. Senarai Kandungan Penting:

Baca sini: Semakan Permohonan bantuan perumahan b40 2022

TIDAK LAYAK BKM

Kumpulan Tidak Layak BKM 2022

Boleh semak senarai di bawah ini untuk rujukan anda antara alasan tidak lulus dan sebab tak dapat bkm

1) ANDA ada ssm tidak layak bkm yang mana merupakan pemilik untuk 2 atau lebih daripada itu syarikat Enterprise atau pemilikan tunggal (sole proprietor)

2) ANDA merupakan seorang ibu tunggal atau janda tunggal berumur bawah 60 tahun dan TIDAK ada anak sendiri

3) ANDA ada ssm tidak layak bkm yang mana merupakan pemilik untuk 2 atau lebih daripada itu syarikat Enterprise atau pemilikan tunggal (sole proprietor)

4) ANDA sekarang ini sedang berkelana dan tinggal di luar negara (oversea) samada sedang belajar atau bekerja di sana

5) ANDA merupakan seorang bapa tunggal atau duda yang masih berumur bawah 60 tahun dan TIDAK ada anak sendiri

6) ANDA merupakan seorang warga asing yang tiada MYPR atau MYKAS atau pendatang tanpa izin PATI

7) ANDA berkahwin dengan warga asing tetapi masih lagi tiada anak kandung yang ada MYKID atau MYKAD

Kategori Alasan dan Sebab tak lulus dan Tidak Layak BKM 2022 termasuk duplikasi permohonan dan jika ada ssm untuk sebab tertentu tak dapat termasuk dapat kod 06

Duplikasi permohonan BKM

Ikut ARAHAN yang diberikan & isi dengan betul maklumat yang diperlukan selengkapnya, Insyalllaah permohonan DIPERMUDAHKAN!

NOTA – Untuk makluman semua untuk tahun lepas iaitu tahun 2021, hampir 1.1 juta tidak layak BPR dan BKC atau termasuklah yang mengalami pelbagai masalah dek kerana senarai masalah ini. Jadi jangan ulangi kesilapan-kesilapaan seperti di atas.

Alasan Tidak Lulus BKM Kod 06

Berdasarkan dapatan yang kami perolehi ramai bujang, kalangan student dan bekas pelajar yang masih tidak kerja lagi tak dapat dan tidak lukus bkm atas alasan Kod 06.

Macam macam alasan tidak lulus bkm termasuk golongan bujang, termasuk kod 06 (Bukti habis belajar), 02 (masalah JPN), 05 (gaji tinggi), 21 (pasangan mohon juga), 41 (ada kediaman), 09 (pemegang saham) selepas masing-masing check keputusan. Jangan risau, anda boleh hantar rayuan bkm 2022 online bermula bulan 5 ini.

Sertakan dokumen penting seperti tamat dan habis belajar

Senarai Tidak Layak BKM

Benarkah penerima gkp tidak layak dan tak dapat bkm, Jangan risau. Permohonan anda akan diproses semula secara automatik samada anda layak atau tidak dapat BKM 2022 kali ini.

Kemaskini senarai daripada masa ke semasa senarai tidak layak untuk lulus BKM 2022 kali ini dan Warwarkan atau SHARE dengan ahli keluarga dan kawan-kawan anda mengenai pengumuman ini di Facebook & Whatapps anda! SANGAT PENTING INFO INI!

Untuk pastikan anda tidak terlepas walau satu Bantuan 2022 terkini dari kerajaan Malaysia dengan MUDAH & SENANG, join Telegram Bantuan Kerajaan Malaysia seperti yang tertera di bawah.

Telegram

Leave a Comment