Jumlah Bayaran & Tarikh Bayaran BKM Fasa 3

Jumlah Bayaran & Tarikh Bayaran BKM Fasa 3. SEMAKAN STATUS KELAYAKAN BANTUAN KELUARGA MALAYSIA (BKM) DAN KADAR BAYARAN YANG AKAN DITERIMA MENGIKUT SETIAP KATEGORI PADA FASA 3 BKM.

Kerajaan telah memperkenalkan Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) menerusi Belanjawan 2022 dengan bantuan tunai tertinggi berjumlah RM2,000 bagi mengurangkan beban rakyat yang terkesan akibat pandemik. Dan kini ramai yang tertanya-tanya berapakah kadar bayaran BKM Fasa 3 yang akan diterima bagi setiap Kategori Bujang, Keluarga dan Warga Emas.

Jumlah Bayaran & Tarikh Bayaran BKM Fasa 3

Oleh itu, My Semakan Online akan berkongsi kepada anda cara untuk membuat semakan kelayakan bayaran yang akan diterima bagi setiap kategori serta jadual pembayaran BKM. Jun lalu kerajaan telah memberikan bantuan tambahan BKM kepada semua penerima kategori isi rumah dan bujang.

BACA SINI

BACA JUGA SINI

Jumlah Bayaran

Anda boleh rujuk gambar jadual di bawah yang kami kongsikan kepada anda mengenai jumlah bayaran yang akan diterima oleh setiap kategori.

BKM FASA 3

Tarikh Pembayaran BKM Fasa 3

Pembayaran akan bermula pada September 2022 dan melibatkan pembayaran minimum RM150 sehingga maksimum RM900 mengikut kategori dan kelayakan.

Semakan BKM 

Berikut kami kongsikan cara untuk membuat semakan BKM:

– Klik pada maklumat pembayaran untuk lihat status pembayaran
– Paparan kelayakan akan ditunjukkan
– Klik Semakan Status
– Log masuk ke https://bkm.hasil.gov.my

Maklumat Lanjut

Maklumat lanjut mengenai pembayaran BKM fasa 1 sehingga fasa 4, anda boleh layari laman web rasmi BKM jika ada Sebarang pertanyaan.

BKM FASA 3

Leave a Comment