Jawatan Kosong SESB Sabah: Syarat Kelayakan Untuk Mohon

Jawatan Kosong SESB

Berikut adalah syarat permohonan Jawatan Kosong SESB Sabah Terkini bulan Mei 2022 dan cara buat permohonan jawatan.

Pengambilan calon kekosongan jawatan ini terbuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat untuk menjawat jawatan seperti yang telah dinyatakan di bawah ini. Sila pastikan bahawa anda telah membaca serta memahami segala syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum anda melakukan permohonan kekosongan jawatan tersebut.

Jawatan Kosong SESB

Lihat Juga Tarikh Dan Jumlah Bayaran i-Sayang KWSP

Tarikh Tutup Permohonan BKM Mei Terkini 2022

Syarat Kelayakan Permohonan Rumah Prima Terkini 2022

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong SESB

Sekiranya para pemohon merupakan individu yang berkelayakan dengan mempunyai kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A Level”, Pra-Universiti) atau sebarang kelayakan professional daripada pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), para pemohon adalah dipelawa untuk memohon kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan jawatan di bawah telebih dahulu sebelum melakukan permohonan)

Ciri-ciri calon yang diinginkan adalah seperti berikut:

 • Kemas dan pembersih
 • Mempunyai pengetahuan am yang baik
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan bertanggungjawab

Kelebihan yang ditawarkan:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit

Sumber: ikerajaan.com

Cara Memohon Jawatan Kosong SESB

Permohonan kekosongan jawatan terkini di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti segala arahan seperti di bawah ini:

 • Sila klik pada pautan “KLIK DI SINI” yang terdapat pada bahagian atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan kosong tersebut.
 • Untuk permohonan kali pertama, para pemohon perlulah mendaftar akaun terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan sebarang pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.
 • Para pemohon dinasihatkan agar sentiasa mengemaskini segala maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Untuk makluman, hanya calon yang berjaya disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk tujuan sesi temuduga.

MAKLUMAT KERJAYA

 1. Nama Majikan : Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB)

 2. Tarikh Tutup : 16 & 24 Mei 2022

Berikut adalah merupakan kekosongan jawatan yang telah ditawarkan oleh pihak Sabah Electricity Sdn Bhd (SESB):

 1. Juruteknik

 2. Juruanalisa Sistem

 

 1. Untuk memohon, sila rujuk pada pautan di bawah ini :

1. Bagi calon yang berminat untuk melakukan permohonan, anda dikehendaki menghantar segala maklumat permohonan dengan lengkap yang merangkumi resume anda beserta dengan pengalaman pekerjaan anda yang lalu (jika diperlukan).

Jika diperlukan, para pemohon yang belum mempunyai akaun berdaftar hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan kekosongan jawatan yang telah diiklankan di atas.

Hanya calon yang layak sahaja yang akan dipanggil untuk tujuan sesi temuduga manakala bagi permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh masa tiga bulan adalah dianggap sebagai tidak berjaya.
Untuk mengetahui maklumat lanjut berkaitan dengan kekosongan jawatan yang ditawarkan di atas sila klik pada pautan berikut KLIK DI SINI.

Jawatan Kosong SESB

Myinfokerja.com

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan dengan Info Jawatan Kosong SESB Sabah sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Pihak kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Join Telegram Pautan Kami di Bawah

Portal Semakan

Leave a Comment