Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29

Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29

Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29 – Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29. Peluang kerjaya di JAKIM bagi tahun 2022, kekosongan Yang dibuka adalah merupakan peluang keemasan kepada rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan didalam sektor kerajaan. Berkerja di bawah sektor kerajaan merupakan satu kerja yang murni kerana menawarkan perkhidmatan kepada masyarakat yang berbilang kaum dan bangsa di dalam Malaysia.

Maklumat terbaru berkenaan jawatan kosong di Malaysia. Baru sahaja dibuka peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia di bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Permohonan kini boleh dibuat secara online.

Bagi mereka yang berminat untuk membuat permohonan anda boleh merujuk maklumat lanjut berkenaan jawatan kosong yang diiklankan di bawah. Sertai telegram jawatan kosong dan peluang kerjaya yang akan kami update dari semasa ke semasa:

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat secara online dan mestilah mengikut ketetapan yang ditetapkan oleh pihak majikan. Permohonan juga mestilah berdasarkan kelayakan akademik yang minima daripada PMR ,SPM , Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

Penolong Pegawai Penerangan Gred S29
Sektor : JAKIM (KERAJAAN)

Taraf Jawatan : Kontrak / Tetap

Untuk maklumat berkenaan jawatan kosong yang ditawarkan adalah berdasarkan maklumat rasmi daripada pihak majikan dan segala perubahan yang berlaku adalah menurut ketetapan pihak majikan itu sendiri.

Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29

Untuk makluman kepada semua, sebelum membuat permohonan anda boleh merujuk kepada syarat-syarat dahulu dibawah:

Mestilah warganegara Malaysia;
Pemohon berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
Mestilah berkelulusan:i. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. [Gaji Permulaan ialah pada Gred S29 : RM1,493.00]; atau

ii. Sijil Tinggi Agama Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. [Gaji Permulaan ialah pada Gred S29 : RM1,493.00]; atau

iii. Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.[Gaji Permulaan ialah pada Gred S29 : RM1,770.95]; dan

iv. Memiliki kepujian sekurang-kurangnya Gred C dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat SPM/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Kepada mereka yang berminat memohon anda boleh membuat permohonan segera dan permohonan akan ditutup pada 31 Oktober 2022. Permohonan hanya dibolehkan melalui secara atas talian dan permohonan adalah merujuk kepada iklan dan syarat yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Permohonan boleh dibuat dengan berdasarkan iklan yang diwar-warkan. Para pemohon hendaklah meneliti dahulu iklan ,syarat-syarat dan cara permohonan yang ditetapkan oleh pihak majikan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Anda boleh merujuk iklan ,syarat syarat dan cara permohonan di bawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di JAKIM

Permohonan jawatan kosong hendaklah dilakukan sebelum tarikh tutup iaitu 31 Oktober 2022. Berkenaan Cara permohonan anda boleh merujuk Cara permohonan jawatan kosong di bawah.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di JAKIM
Kepada para pemohon hendaklah membuat permohonan secara atas talian sahaja dengan melayari Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia di alamat:

 

http://www.spa.gov.my
Para pemohon sila pastikan alamat untuk surat-menyurat, alamat e-mel dan nombor telefon pemohon untuk dihubungi adalah tepat, terkini dan masih aktif.

Hanya permohonan yang dibuat dalam tempoh iklan sahaja akan diproses. Sebarang keterangan lanjut boleh dirujuk kepada:

• Seksyen Jawatan Kontrak & Pengurusan, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, JAKIM

03-8870 7684 / 03-8870 7685 / 03-8870 7604

Penolong Pegawai Penerangan

BACA JUGA INFO: TERKINI : Kemaskini Maklumat Untuk Semua Penerima BKM Fasa 3 Kini Dibuka Sehingga 30 Ogos 2022!

Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free. – Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29

 

Leave a Comment