Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia 2023

Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia 2023, Mohon Segera! – MyInfokerja

Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia 2023 – Permohonan jawatan kosong untuk Lembaga Getah Malaysia (LGM) bagi tahun 2023 adalah merupakan suatu inisiatif oleh kerajaan Malaysia bagi mewujudkan peluang yang lebih dalam bidang pekerjaan kepada rakyat Malaysia.

Pekerjaan jawatan kosong melalui Lembaga Getah Malaysia (LGM) adalah merupakan salah satu usaha dari kerajaan bagi mewujudkan lebih banyak peluang pekerjaan serta memiliki jaminan di bawah kerajaan negeri atau kerajaan pusat.

Kebiasaannya Lembaga Getah Malaysia (LGM) ini dibuka setiap tahun dan ambilannya adalah secara luas dengan pelbagai jawatan yang telah ditawarkan.

Disamping itu, kerajaan juga di bawah program ini adalah merupakan sebahagian daripada perkhidmatan awam yang layak mendapat insentif daripada kerajaan pusat dan beberapa kelebihan yang lain.

Fungsi program sebegini juga membantu untuk melicinkan tugas tugasan khas untuk menolong serta membantu di dalam tugasan dalam dan luar pejabat kerajaan.

Kepada mereka yang berminat dan ingin mencuba untuk memohon jawatan di bawah program Lembaga Getah Malaysia (LGM) ini anda boleh ikuti cara permohonan serta maklumat lanjut di bawah.

Ambilan Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia (LGM) 2023

Untuk makluman rakyat Malaysia bagi semua jawatan kosong yang telah dibuka adalah mengikut maklumat rasmi oleh majikan yang mencari pekerja dalam skala yang besar dengan Lembaga Getah Malaysia (LGM) ini. Permohonan ini juga ia mestilah diikuti dengan syarat serta iklan dimana ia telahpun ditetapkan yang anda boleh merujuk seperti di bawah ini.

Kekosongan jawatan ini seperti yang telah dibuka ia adalah mengikut kelayakan akademik masing-masing bermula daripada SPM ,diploma dan ijazah seperti yang diminta oleh majikan. Anda boleh merujuk segala maklumat jawatan yang dikongsikan di bawah.

Senarai Info Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:

Untuk Kelayakan SPM dan Ijazah, anda boleh melihat nya senarai jawatan kosong tersebut dibawah:

PEGAWAI TADBIR (PSIKOLOGI) GRED N44/N48
PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41

PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41
PEGAWAI TADBIR GRED N41
AKAUNTAN GRED WA41
PENOLONG JURUTERA GRED JA29
PENOLONG PEGAWAI PENGUAT KUASA GRED KP29
PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

PENOLONG PEGAWAI TADBIR (AUDIT) GRED N29
PENOLONG PEGAWAI TADBIR (PENERBITAN) GRED N29
SETIAUSAHA PEJABAT GRED N29
PEMBANTU TADBIR(PERKERANIAN/ OPERASI) GRED N19
PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN GRED N19

PEMBANTU PENYELIDIK GRED Q19
PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19
PEGAWAL KESELAMATAN GRED KP11

Lokasi Bagi Permohonan Jawatan Kosong Ini : Pelbagai Negeri

Sektor Bagi Jawatan Kosong Ini: Kerajaan

Status Pelantikan Untuk Jawatan Ini :Tetap/kontrak

Untuk makluman buat para pemohon, sekiranya anda berminat dan ingin mencuba dengan peluang jawatan kosong yang telah ditawarkan ini, anda boleh membuat permohonan mengisi kekosongan jawatan ini dengan secepat yang mungkin secara atas talian (online) iaitu tanpa perlu bersemuka.

Permohonan anda perlulah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup yang dimaklumlan. Selepas dari tarikh tutup permohonan tersebut, maka permohonan anda akan ditolak secara langsung dan hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga. Anda boleh merujuk cara buat permohonan dengan menekan link yang telah disediakan dibawah ini.

Permohonan Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia (LGM)

Untuk makluman buat para pemohon yang berminat, kelayakan untuk memohon jawatan kosong ini adalah mengikut kepada syarat umum seperti yang diminta oleh majikan dibawah:

Pemohon mestilah merupakan warganegara Malaysia;
Pemohon adalah berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan; dan
Pemohon juga hendaklah berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 55 atau 56 tahun; atau
Pemohon juga mestilah berumur kurang dari 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 58 tahun; atau
Pemohon juga adalah berumur kurang dari 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 60 tahun.

Selaim itu, syarat yang diperlukan bagi seorang calon adalah:

Seorang yang mempunyai tanggungjawab kepada gerak kerja yang diberikan
Seorang yang amanah dalam melaksanakan tugas dengan telus
Seorang yang boleh memberikan kerjasama dengan baik terutama dengan keadaan persekitaran
Seorang yang memiliki ciri-ciri kepimpinan dalam melaksanakan sesuatu tugasan
Seorang yang sentiasa berpakaian kemas
Seorang yang boleh bertolak ansur semasa melakukan kerja

Permohonan jawatan kosong ini telah dibuka pada waktu sekarang dan permohonan anda perlu dibuat dengan kadar segera. Permohonan jawatan kosong ini telah kini dibuka dan permohonan akan ditutup pada 6 Januari 2023 berdasarkan iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan kini boleh dibuat secara betul dengan mengikuti makluman rasmi dari majikan melalui borang seperti yang anda boleh dapatkan dibawah.

https://www.lgm.gov.my/webv2/announcement/38

Info Catatan Umum Untuk Para Pemohon:

Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temu duga. Walau bagaimana pun, Pengurusan Tertinggi LGM berhak untuk mengecualikan mana-mana syarat lantikan yang telah ditetapkan.
Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 12 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan tidak berjaya.
Sebarang pertanyaan lanjut boleh menghubungi Unit Pembangunan Sumber Manusia/Seksyen Perjawatan di talian 03-9206 2000:

*Cik Nur Hafizah binti Mohd Arifin (ext: 2205)

* Encik Haszrul Naim bin Abdul Halim (ext: 2204)

Diharapkan juga buat para calon yang telah buat permohonan pelbagai jawatan kosong yang ditawarkan semoga dipermudahkan segala urusan permohonan dan diberi kejayaan.

Lembaga Getah Malaysia

 

Leave a Comment