Jawatan Kosong KKM Terkini 2022

Jawatan Kosong KKM Terkini 2022 ~ Tawaran Gaji RM2,429.00 Sehingga RM9,656.00. Mohon Sebelum 14 November

(Jawatan Kosong KKM Terkini 2022 ~ Tawaran Gaji RM2,429.00 Sehingga RM9,656.00. Mohon Sebelum 14 November) – Jawatan kosong terkini Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) November 2022.

Jawatan Kosong KKM

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur sekurang-kurangnya 18 tahun pada tarikh tutup permohonan adalah dipelawa untuk memohon jawatan kosong terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). ) seperti berikut.

Jawatan Kosong KKM Terkini 2022

1. Penolong Pegawai Perubatan Gred U41
Kekosongan : 20 Simpanan : 20

Tarikh tutup permohonan 14 November 2022.
Lokasi penempatan : Pelbagai Negeri
Sektor : Kerajaan

Kumpulan: Pengurusan dan Profesional
Kem/Jab: Perkhidmatan Perubatan dan Kesihatan
Gaji Minimum – Maksimum : RM2,429.00 – RM9,656.00
Kadar Kenaikan Gaji Tahunan : RM225.00

BACA JUGA : Keluarkan Caruman KWSP Sekali Lagi Apa Salahnya?

SYARAT LANTIKAN :

1. Calon bagi lantikan mestilah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) warganegara Malaysia;SYARAT LANTIKAN :

1. Calon bagi lantikan mestilah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) warganegara Malaysia;

(b) berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan (c) (i) ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya dan berdaftar dengan Lembaga Pembantu Perubatan Malaysia.(Gaji permulaan ialah pada Gred U41: RM2,429.00).

(ii) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Melayu pada Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

DESKRIPSI TUGAS Jawatan Kosong KKM Terkini 2022:

Memberi perkhidmatan kesihatan kepada masyarakat dari aspek kuratif, pencegahan, promosi dan pemulihan dalam sistem perkhidmatan kesihatan di Malaysia.
Menyediakan perkhidmatan rawatan kuratif, pencegahan dan bantuan kecemasan di Pusat Kesihatan termasuk Dispensari Statik dan Bergerak, Jabatan Pesakit Luar dan Jabatan Kemalangan dan Kecemasan.
Menyediakan rawatan dan sokongan awal dan segera untuk semua kes kecemasan dan merujuk kes tersebut untuk pengendalian selanjutnya kepada pegawai perubatan.

Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah membuat permohonan secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9) di alamat https://spa9.spa.gov.my, atau sila klik pada pautan yang disediakan di bawah.

Calon yang telah mendaftar permohonan jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih sah pada tarikh tutup iklan.

Walau bagaimanapun, calon hendaklah memastikan pusat temuduga terdekat dikemas kini pada atau sebelum tarikh tutup iklan. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses. Tarikh tutup permohonan untuk urusan pengambilan ini adalah sebelum atau pada 14 November 2022 (Isnin), jam 11.59 malam.

Mohon Jawatan Di Sini

Jawatan Kosong KKM Terkini 2022

Jawatan Kosong KKM

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami.

Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. – Jawatan Kosong KKM Terkini 2022

Leave a Comment