Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2022

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2022

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2022 – Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2022 Jawatan Kosong Di Jabatan Perangkaan Malaysia Tahun 2022 l Pengambilan Jawatan Segera. Makluman terbaru diterima, pengambilan jawatan kosong di sebuah jabatan milik kerajaan Malaysia.Permohonan boleh dibuat segera dengan merujuk kepada iklan, syarat dan cara permohonan jawatan.

Ia merupakan Jabatan yang bertanggungjawab di dalam Malaysia dalam menguruskan hal ehwal perkaitan perangkaan rakyat Malaysia serta bertindak selaku pusat rujukan bagi maklumat rakyat setempat.

Bagi anda selaku rakyat Malaysia yang berminat untuk memulakan kerjaya dibawah jabatan milik kerajaan Malaysia, anda boleh membuat permohonan dengan ikuti maklumat lanjut jawatan dibawah.

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Jabatan?

Baru sahaja dibuka permohonan jawatan kosong oleh pihak jabatan milik kerajaan, permohonan kini boleh dibuat segera dengan permohonan secara atas talian. Permohonan juga hendaklah dibuat berdasarkan kelayakan akademik bermula dari PMR, SPM ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2022 
Jawatan : Personel Mystep

Sektor : Kerajaan

Taraf : Kontrak

Permohonan jawatan kosong adalah berdasarkan kepada makluman pihak majikan. Segala urusan dan maklumat adalah berdasarkan maklumat rasmi pihak majikan. Permohonan juga hendaklah mengikuti dengan penetapan oleh pihak majikan.

Tempoh Permohonan Dibuka Dan Ditutup

Untuk makluman kepada para pemohon, jawatan kosong di jabatan kerajaan adalah dibuka bermula sekarang dan akan ditutup apabila diumumkan oleh pihak majikan.

Pengambilan jawatan kosong ini hendaklah dimohon melalui secara atas talian sahaja serta mengikuti susur alur yang ditunjukkan oleh pihak jabatan.

Syarat Kelayakan Bagi Permohonan Jawatan Kosong

Bagi pemohon yang ingin membuat permohonan, anda boleh membuat permohonan segera dengan merujuk syarat kelayakan mohon jawatan dibawah:

– Merupakan warganegara Malaysia berumur 18-40 tahun dan sihat tubuh badan.
-Mestilah mempunyal Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf dengan mendapat Kepujian
-Bagi subjek Bahasa Melayu dan Matematik(sekurang-kurangnya Gred C/Kepujian) .
-Seorang yang mahir menggunakan komputer dan aplikasi asas Microsoft Office (Microsoft Word, Excel, PowerPoint).
-Mempunyai kenderaan dan lesen kenderaan.

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong dibawah jabatan tersebut, anda boleh membuat permohonan dengan merujuk maklumat permohonan dibawah.

Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2022

Pemohon yang berminat untuk membuat permohonan, anda boleh membuat permohonan jawatan kosong di jabatan segera sebelum tamat tempoh permohonan. Permohonan juga hendaklah dibuat secara atas talian sahaja. Sebarang permohonan hendaklah merujuk kepada makluman rasmi pihak jabatan.

Sebelum membuat permohonan jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk merujuk maklumat permohonan jawatan dari iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan jawatan.Anda boleh merujuk dibawah:

 Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia 2022

Makluman tambahan kepada pemohon, sebelum membuat permohonan sila pastikan:

a) Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan sahaja

Permohonan hendalah dimohon secara atas talian, bagi mengetahui cara permohonan jawatan, anda boleh merujuk dibawah.Anda juga diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Perangkaan Malaysia Tahun 2022

Bagi para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan, anda boleh membuat permohonan jawatan kosong secara online sahaja. Berikut dikongsi cara untuk memohon jawatan:

1. Sila mohon jawatan kosong di pautan :Borang Jawatan Kosong Jabatan Perangkaan Malaysia.
2. Isi maklumat lengkap serta butiran terkini anda.
3. Permohonan yang berjaya akan dipanggil untuk hadiri temuduga.

BACA JUGA: bakal pesara bimbang hadapi hari tua Simpanan KWSP pada tahap kritikal

Leave a Comment