Jadual Waktu Berbuka Puasa Tahun 1444H/2023

Jadual Waktu Berbuka Puasa Tahun 1444H/2023

Jadual Waktu Berbuka Puasa Tahun 1444H/2023 – Jadual atau takwim tersebut boleh membantu seluruh umat Islam di seluruh negeri di Malaysia membuat semakan waktu berbuka Puasa dan Imsak semasa menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan Al – Mubarak.

Jadual Waktu Berbuka Puasa Tahun 1444H/2023 Mengikut Negeri Seluruh Malaysia. Jabatan kemajuan islam malaysia (jakim) menerusi portal rasminya akan menyiarkan jadual waktu berbuka puasa dan imsak pada bulan ramadhan bagi tahun 2023 (masih) bersamaan 1444 (hijrah) bagi negeri-negeri seluruh malaysia.

Jadual tersebut boleh dimuat turun dengan melayari atau klik pada pautan mengikut nama setiap Negeri seperti yang tertulis di ruangan di bawah;

Jadual Waktu Berbuka Puasa Tahun 1444H/2023

Negeri Seluruh Malaysia

Perlis
Selangor
Kedah
– Negeri Sembilan
– Pulau Pinang
– Melaka
Perak
Johor
– WP Kuala Lumpur
Pahang
Putrajaya
– Terengganu
– WP Labuan
Kelantan
Sarawak
Sabah

Pautan bagi lampiran Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Waktu Imsak Bagi Negeri-Negeri Seluruh Malaysia 1444H / 2023M akan disertakan sebaik sahaja pihak JAKIM menerbitkannya untuk edaran umum.

Doa Berbuka Puasa

Bacaan arab:
اَللّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّحِمِيْنَ

Bacaan latin:
Allahumma laka shumtu wa bika amantu wa’ala rizqika afthartu. Birrahmatika yaa arhamar roohimin.

Semak Juga: Isi Borang STR dengan Segera, Bantuan Rm3,100

Mohon Juga: Bantuan Awal Ramadan 2023 MAIWP

Perhatian – Myinfokerja kami tidak bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan kepada pembaca kami. Semua yang admin kongsikan ini hanyalah ringkasan yang berkaitan sahaja dan semua hebahan adalah berpandukan sumber official yang sahih. Jadi sila pastikan anda berfikir panjang sebelum menulis komen anda di ruangan komen. Terima Kasih.

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua. Klik sini Join Telegram Myinfokerja dan sini link whatsapp kami untuk info info bantuan kerajaan secara free.

Leave a Comment